Adriaan van Moort nieuwe voorzitter VNV

18 november 2019
Adriaan van Moort, voorzitter van VNV en Marian Lemsom, directeur van KNS (foto: VNV)

Adriaan van Moort wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 11 november in Rijswijk. De leden van deze brancheorganisatie stemden unaniem in met de voordracht van Van Moort. 

De vorige voorzitter, Peter van der Laar, trad in februari 2019 terug. Het bestuur benoemde toen Karel van den Heuvel, die al nauw betrokken was bij de vereniging als beleidsadviseur, als interim-voorzitter. In de daaropvolgende maanden is er een profielschets opgesteld en werd er gezocht naar kandidaten. Uiteindelijk bleek secretaris Adriaan van Moort voor het bestuur de beste en meest logische keuze.

Adriaan van Moort is de eigenaar van twee viskiosken in Middelburg en Goes. Daarnaast geeft hij les aan leerlingen van de vakopleiding bij SVO. Adriaan van Moort zegt over zijn benoeming: “Ik kijk er enorm naar uit om me als voorzitter in te kunnen zetten voor de belangen van de visspecialisten in ons land.”

Daarnaast werd Karel van den Heuvel tijdens de Algemene Ledenvergadering gepresenteerd als de beoogde operationeel directeur. In deze nieuwe rol gaat Van den Heuvel de dagelijkse operatie leiden, als spin in het web functioneren voor alle stakeholders van de vereniging en zich bezighouden met de ontwikkeling en uitvoering van nieuw commercieel beleid. Hij rapporteert aan het (dagelijks) bestuur van VNV en zal ongeveer twee dagen per week actief zijn voor de vereniging.

Samenwerking KNS

De Algemene Ledenvergadering vond plaats in het pand van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Dit had een reden. Met ingang van 2020 gaat VNV namelijk samenwerken met KNS voor het secretariaat en de administratie. Daarnaast worden ook andere samenwerkingen op gebied van bijvoorbeeld belangenbehartiging en ledencommunicatie onderzocht.

Nieuwe voorzitter Van Moort: “Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen slagers en visspecialisten. KNS heeft een groot team met enthousiaste professionals waar we als VNV ook graag gebruik van willen maken. We zijn daarom erg blij met deze nieuwe samenwerking.”

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?