ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Foto: VanDrieGroup

VanDrie Group mag de Nederlandse activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. "De bedrijven zien uit naar een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en visie op de markt", schrijft VanDrie Group in het persbesluit.

A.J. van Dam Beheer b.v. is actief in diverse disciplines in de kalversector. De activiteiten omvatten de handel in en het op contract houden van kalveren. De familie Van Dam startte het bedrijf in 1979. Het bedrijf heeft een omzet van 120 miljoen euro en heeft veertien medewerkers. De familie Van Dam blijft de activiteiten van het bedrijf buiten Nederland onverminderd en zelfstandig voortzetten.

Ook VanDrie Group is een Nederlands familiebedrijf. Het bedrijf maakt producten op het gebied van kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Met een omzet van 2,4 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen.

ACM verwacht dat de overname geen grote gevolgen voor de concurrentie in de hele kalverketen. "Het is niet waarschijnlijk dat de Van Drie Group concurrenten kan uitsluiten van de markt door bijvoorbeeld tijdelijk hoge vergoedingen te geven aan melkveehouders en handelaren bij de inkoop van kalveren", schrijft ACM op de website. 

 

Dossiers
Lees ook
Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Rik van den Hazel is uitgeroepen tot de winnaar van ‘Het Glazen Kalf’ van 2021.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.

ESA legt slacht tijdelijk stil

ESA legt slacht tijdelijk stil

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website.