Van Loon Group breidt verder uit met overname Maître

12 april 2023 vleesmagazine

Van Loon Group wil maaltijdenproducent Maître overnemen van Nobel Capital Partners. Deze overname past in de strategie om verder te groeien op het gebied van maaltijden en convenience. Van Loon Group wil dat Maître de krachten gaat bundelen met dochteronderneming Bonfait.

Maître in Oude-Tonge produceert koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice. “Met de overname van Maître versterken we onze propositie richting onze klanten in retail en foodservice”, zegt Robert van Ballegooijen, CEO Van Loon Group. “Het assortiment; maaltijden, soepen, sauzen en marinades én de klanten van Maître sluiten goed aan op ons huidig portfolio en zorgen tegelijkertijd voor een uitbreiding in ons assortiment. Met deze overname zetten we een mooie stap voorwaarts in het realiseren van onze groeiambitie.”

Koelverse maaltijden

Sinds 2021 is Van Loon Group actief in de markt van koelverse maaltijden. Dat jaar voegde de vlees- en convenienceproducent maaltijdbereider Bonfait toe aan de groep. De activiteiten van Maître sluiten goed aan op het bestaande aanbod van Bonfait en het is de bedoeling dat beide bedrijven de krachten gaan bundelen. De gezamenlijke portfolio’s bieden de mogelijkheid om klanten een breder assortiment aan te bieden. Vooralsnog blijven beide bedrijven zelfstandig en onder de eigen naam opereren.

Overname

Investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners heeft sinds 2014 Maître in eigendom. “Wij zijn blij om toe te treden tot Van Loon Group”, zegt Corné Verlind, directeur Maître over de overname. “De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich onder eigenaarschap van Nobel kunnen door ontwikkelen tot een leidende speler op het gebied van verse maaltijden en soepen. De overname door Van Loon Group biedt ons de mogelijkheid om het perspectief voor onze medewerkers en klanten nog verder te verbeteren. We zien uit naar de samenwerking met Bonfait. Door onze krachten te bundelen en kennis te delen kunnen we nog meer betekenen voor onze klanten in retail en foodservice.”

De overname is nog niet definitief. Deze moet nog worden goedgekeurd door Van Loon Group en Maître.

Van Loon Group

Van Loon Group is een ondernemend Brabants familiebedrijf en bestaat uit gespecialiseerde bedrijven die al meer dan 50 jaar  vlees- en convenience producten maken. Bij het bedrijf werken 2.500 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven?