166 worsten gekeurd voor Arnhem Rookworststad 2023

25 september 2023 Redactie Vleesmagazine
Donderdag 14 september vond de keuring plaats van de 49e editie van Arnhem Rookworststad. Maar liefst 166 worsten kwamen langs de jury. Op zaterdag 14 oktober worden alle gouden oorkondes bekend gemaakt en worden de kampioenen benoemd.

“De keuring verliep goed en we hebben een duidelijke winnaar gevonden”, vertelt Yvonne van het secretariaat. Tijdens de keuring worden de rookworsten per 4 soorten voorbereid op de keuring. Deze volle schaal gaat naar een tafel van 2 keurmeesters, waar ze uitgebreid gekeurd worden op alle aspecten, zoals kleur, techniek en smaak. Na deze keuring wordt de beoordeling gecontroleerd door Paul van Trigt en wordt de score definitief ingevuld.

Als alle worsten gekeurd zijn komen alle keurmeesters samen om de kampioen van de vakwedstrijd te bepalen. Dit jaar was de algemeen kampioen snel bepaald, unaniem kozen ze voor dezelfde worsten. De scores en kwaliteit van de andere worsten, om de reserve kampioen en categorie kampioenen te bepalen, lagen dichter bij elkaar: allemaal toppers met unieke kenmerken.

Alle slagers met een of meerdere bekroonde worsten zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de prijsuitreiking in oktober. Alle gouden bekroningen worden beloond met een certificaat en een beker. De kampioenen gaan naar huis met een extra wisselbeker en de algemeen kampioen krijgt de Bronzen Rookworst.

Voor vragen kunnen slagers terecht bij het secretariaat: telefonisch via 0341-700209 of mailen via info@arnhemrookworststad.nl

Altijd op de hoogte blijven?