Slagerij Putman wint bronzen rookworst

16 oktober 2023 Redactie Vleesmagazine Arnhem Rookworststad
Slager Pepijn Putman won 14 oktober de bronzen rookworst tijdens Arnhem Rookworst. De vakjury bepaalde dat rookworsten van Slagerij Putman de beste waren en riep de slager uit tot algemeen kampioen fijne en grove rookworst.

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat al 49 jaar op zoek naar de beste rookworsten van het land. Ook in 2023 keurde de vakjury, onder leiding van meester worstmaker Paul van Trigt, alle ingezonden worsten op geur, smaak en structuur. “Alleen de meest voortreffelijke en ambachtelijk vervaardigde rookworsten komen in aanmerking voor de prijs. Uit de keuring bleek dat ons land vele getalenteerde worstmakers kent”, aldus de organisatie.

Slagersambacht

Arnhem Rookworststad is niet alleen een vakwedstrijd, maar ook een viering en stimulering van het slagersambacht en traditie. Daarnaast stimuleert het evenement al 49 jaar het uitwisselen van kennis en ervaring onder vakgenoten. Naast traditionele rookworsten van varkensvlees, kwamen ook speciale variaties onder de aandacht, zoals rund, kalkoen, kip en wild.

Rookworst

Rookworst is een favoriet product onder de worstmakers van Nederland. Afgezien van industriële productie, is in Nederland nog een gevestigde orde van “ambachtelijke” slagers en worstmakers die de producten op traditionele wijze produceren. Zo blijft de rookworst in Nederland niet alleen populair, maar ook van hoge kwaliteit.

Kampioenen Arnhem Rookworststad

Hieronder de kampioenen van Arnhem Rookworststad. Bekijk de complete uitslag op de website.

  • Slagerij Putman (Pepijn Putman) - Kampioen Bronzen Rookworst 
  • Slagerij Putman (Pim Willemsen ) - Reserve Kampioen 
  • Keurslager Horst - Kampioen Fijn
  • Arisse Vleesch Keurslager - Kampioen Grof
  • Keurslager Brummelhuis - Kampioen Speciaal 
  • Hylke Dummer (Slagerij Buurman Gendt) Beste student 

Altijd op de hoogte blijven?