Samen optrekken bij werving medewerkers

10 december 2018

Al lange tijd stijgt het aantal openstaande vacatures in de slagersbranche. Opvolging van vader op zoon is niet meer vanzelfsprekend en het is een uitdaging om nieuwe slagerijmedewerkers te vinden. SVO vakopleiding food werkt dan ook hard aan het keren van dit tij en het veiligstellen van de toekomst van het slagersvak.

Aanwezig op beroepenmarkten

Als u de Slavakto heeft bezocht, dan viel het u misschien op dat SVO slechts met een kleine stand vertegenwoordigd was. Dat was een bewuste keuze. De Slavakto is een prachtige beurs, maar in plaats van in netwerken steken we nu liever extra energie in wat keihard nodig is: het werven van nieuwe studenten. De komende maanden vinden overal in het land beroepenmarkten plaats en SVO is op een groot aantal beurzen aanwezig. Dat doen we graag samen met slagers. Want wie kan jongeren – en hun ouders!- beter enthousiast maken voor het slagersvak dan de slager zelf? De combinatie vakopleiding-slager is ijzersterk: het toont aan dat wij het complete toekomstpakket bieden van baan én opleiding tegelijk.

Opleiding en praktijk ondersteunen elkaar

Regelmatig vragen vmbo-scholen aan slagers om gastlessen te geven over hun vak. SVO gaat graag met deze slagers mee, zodat we samen ons verhaal kunnen vertellen. Voor het stimuleren van onze bestaande studenten maken we ook graag gebruik van de inzet van praktijkmensen. Sinds vorig jaar geven bekende slagers succesvolle gastlessen tijdens onze mbo-opleidingen, over onderwerpen als duurzaamheid, ondernemerschap en worst maken. Zo zorgen we dat medewerkers nog gepassioneerder worden over hun carrière in de slagersbranche.

Samen nieuwe vakmensen werven

Kortom: we zoeken graag de samenwerking met vakmensen als het gaat om het werven en binden van slagerijmedewerkers. Als u voorlichting wilt geven op een beroepenmarkt, dan nodigen we u van harte uit om contact op te nemen. En als u onze hulp nodig heeft, dan kunt u ook op ons rekenen.

Rinus de Rijder
Onderwijsmanager
SVO Vakopleiding Food

Lees hier alle SVO-columns

Altijd op de hoogte blijven?