Kwarteleitjes in poffertjespan

6 juni 2017 Maarten Wolters

Op het moment dat ik toch een beetje zit te zwoegen om een paar woorden op papier te krijgen, zie ik buiten in het zonnetje mijn barbecue glimmen. Mijn telefoon staat roodgloeiend met berichten van vrienden die vinden dat het toch wel snel tijd wordt om dat ding maar een keer voor hen aan te steken (de verwachting wordt steeds hoger).

Het barbecueën is voor mij en vele anderen het laatste jaar toch wel een ontzettend grote hobby geworden. Inmiddels ben ik zelf zeker twee keer in de week bezig om ‘nieuwe dingen’ op de barbecue te bereiden op verschillende manieren. Hierdoor krijg ik eigenlijk alleen maar meer motivatie om weer eens iets anders te gaan maken. Inspiratie hiervoor haal ik uit de meest mooie (nieuwe) barbecueboeken. Maar wat ik nog veel mooier vind, is om het hier met anderen over te hebben. Of zoals Franny van Linschoten het al eens beschreef in haar column; te ‘jammen’.

Zodra je iets moois nieuws hebt gedeeld, komen er vanuit allerlei hoeken wel weer input en tips over hoe het ook nog anders kan. Zo vond ik ergens thuis nog een gietijzeren poffertjespan. Na een oproepje in een Facebookgroep met fanatieke barbecuers had ik binnen een half uur al een stuk of tien recepten voor allerlei heerlijke producten die ik met de pan kon maken. Van gebakken kwarteleitjes tot poffertjes van stamppot. Dit nodigt dan natuurlijk weer uit om uit te proberen. Nu wordt het toch wel tijd om die roodgloeiende telefoon om te wisselen voor een BBQ vol roodgloeiende kooltjes.

Ook wil ik natuurlijk van deze gelegenheid gebruikmaken om via Vleesmagazine de Nederlandse ‘young butchers’ Dennis en Wiebe van harte te feliciteren met hun prestaties in het Oostenrijkse Imst. Ik weet wat jullie er allemaal voor gedaan en gelaten hebben, maar het heeft een superresultaat opgeleverd! We spreken elkaar snel voor de verhalen met een biertje en wellicht een inspirerende barbecue.

Altijd op de hoogte blijven?