Het Portioneren & Sorteren van de Toekomst

3085916_JansenTechniek-Marelec-Sorteerlijn

Binnen de voedselverwerkende industrie stelt men steeds hogere eisen aan portioneer, sorteer en weegsystemen. Het moet steeds sneller, maar ook nauwkeuriger. Tegelijkertijd groeit de vraag naar maatwerk, zowel wat de machine betreft als ook de software. Als leverancier van portioneer- en sorteersystemen aan ons de uitdaging om aan de wensen van onze klanten te voldoen.

- Sponsored content door Jansen Techniek Putten B.V. -

Binnen de voedselverwerkende industrie stelt men steeds hogere eisen aan portioneer-, sorteer- en weegsystemen. Het moet steeds sneller, maar ook nauwkeuriger. Tegelijkertijd groeit de vraag naar maatwerk, zowel wat de machine betreft als ook de software.

Als Nederlandse vertegenwoordiger van het Belgische merk MARELEC aan ons de uitdaging om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Producenten willen hun productiegegevens registreren, de producten traceren en stickers printen. Maar ook is er vaak de wens om de productie te sturen op basis van gewichtsranges.

Software, de toekomst.

Voor de toekomst verwachten wij een verdere ontwikkeling van software aangestuurde productieprocessen: de software in de machine stuurt het weeg- of portioneersysteem aan, registreert de productgegevens en stuurt vervolgens hiermee de hele productie aan. Hierdoor wordt de beheersbaarheid groter en zal ook direct het rendement toenemen!

Een heel mooi voorbeeld hiervan is onze zogenaamde “reactieve software” in de Marelec portioneermachine. Hiermee herkent de machine het type product en bepaalt het zelf automatisch het juiste snijpatroon. Een operator kan in principe dus verschillende producten of verschillende gewichtsklassen op de band leggen en de rest aan de machine overlaten.

Kleiner, maar fijner.

In de Retail en Horeca en Slagerijen wordt steeds meer om fixed weight producten gevraagd. Men koopt niet langer een stuk vlees van 1 kilo, maar wil bijvoorbeeld 4 stukjes van 250 gram kopen, omdat ze per stuk willen kopen en verkopen. Voor producenten die hier mee te maken hebben, heeft Marelec de perfecte oplossing. Een intelligente portioneermachine gecombineerd met een intelligente sorteerlijn. Door een speciale algoritme in onze batching software op te nemen kan de klant een betere batching realiseren dan zijn/haar concurrenten.

Tips

Afsluitend hebben wij een aantal tips in het geval u op zoek bent naar een nieuwe portioneer- of sorteermachine. Zorg dat de machine perfect te reinigen is en de bediening eenvoudig en passend bij uw organisatie. Kies de meest nauwkeurige machine en kijk of de software flexibel genoeg is om zoveel mogelijk van uw producten te kunnen verwerken. En niet onbelangrijk. Kijk naar het totale kostenplaatje. Dus niet allen naar de aanschafprijs, maar ook naar de onderhoudskosten per jaar! Dit kan per leverancier veel verschillen.

Lees ook
Een nieuw urenregistratiesysteem: wat kost dat?

Een nieuw urenregistratiesysteem: wat kost dat?

Op deze vraag krijg je niet zomaar een hapklaar antwoord. Er zijn nogal wat factoren die een rol spelen in de prijsbepaling van een nieuw urenregistratiesysteem. Daarnaast zijn er verschillende betaalconstructies mogelijk rondom dergelijke software. Dit artikel geeft jou hierin meer inzicht, maar behandelt ook de belangrijkste vragen die je kunt stellen...

Vijf HR-tips voor meer grip op planningen en urenregistraties

Vijf HR-tips voor meer grip op planningen en urenregistraties

Elk productiebedrijf in de vleesindustrie kent deze uitdaging: de grilligheden van de 24-uurseconomie gooien oude werkwijzen en zekerheden overboord. Het inroosteren van personeel, het registreren van gewerkte uren en de verloning zijn een complexe aangelegenheid geworden.Hoe ga je daar als HR-manager mee om? Deze vijf tips helpen. Tip 1: Klok daar...

Slagers gaan voor gemak en veiligheid geldtransport

Slagers gaan voor gemak en veiligheid geldtransport

Nu alle sealbagautomaten voorlopig zijn gesloten en bankkantoren uitdunnen, kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun omzet te laten ophalen. Het gemak en de kosten van geldtransport verrast velen. ‘Ik ben blij dat ik niet meer met het geld over straat moet.’Slagers hebben nog altijd te maken met contante betalingen. Ook in deze tijd, waarin er meer...