Slagers gaan voor gemak en veiligheid geldtransport

22 januari 2021 Redactie Contentmarketing

Nu alle sealbagautomaten voorlopig zijn gesloten en bankkantoren uitdunnen, kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun omzet te laten ophalen. Het gemak en de kosten van geldtransport verrast velen. ‘Ik ben blij dat ik niet meer met het geld over straat moet.’

Slagers hebben nog altijd te maken met contante betalingen. Ook in deze tijd, waarin er meer gepind wordt dan normaal. Het afstorten van een sealbag met contant geld is nu erg lastig, omdat (bijna) alle 500 sealbagautomaten op advies van de politie zijn gesloten.

Veilige alternatieven

Bij Brink’s merken ze dat ondernemers naar andere, veilige oplossingen zoeken. Retailers kunnen met hun sealbag uitwijken naar een van de circa 1.000 geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Maar velen stappen juist nu over op beveiligd geldtransport. Een veelgehoorde reactie is: ‘Het wegbrengen van de sealbag is een kwestie van gewoonte. Ik heb me nooit gerealiseerd dat het voor nog geen twee tientjes opgehaald kan worden door Brink’s. Nu ben ik blij dat ik niet meer met het geld over straat moet. Voor mezelf en voor de veiligheid van mijn medewerkers.’

Ook voor kleine bedragen

Brinks-beeld-300x200pix-transporteur-300dpi-1024x682 Veel ondernemers denken dat geldtransport alleen is weggelegd voor grote zaken met een hoge omzet. Maar in praktijk blijkt het een stuk laagdrempeliger. Als je gemiddeld tot 5.000 euro per week afstort, kom je in aanmerking voor Brink’s Collect Light. Heb je meer contant geld te verwerken, dan kun je gebruik maken van Brink’s Collect.

Het bedrijf ziet het aantal klanten toenemen. Deels omdat nu veel bankkantoren verdwijnen en sealbagautomaten zijn gesloten. Daarnaast is de behoefte aan gemak en veiligheid voor veel ondernemers doorslaggevend. Martijn Wiersma (commercial director, Brink’s) ’Je plant je transporten zelf in en kunt meteen wisselgeld bestellen. Je geld wordt veilig vervoerd, geteld en twee dagen later staat het op je rekening. Wie dat gemak eenmaal heeft ervaren, blijkt niet meer terug te willen naar de oude situatie.’

Of zoals één van de klanten zegt: ‘Ik mis de nachtkluis niet! Dat gaf me toch al nooit zo’n prettig gevoel.’

Slimme kluis

Brinks-beeld-300x200pix-Complete-Light-300dpi-1024x682 De nieuwe vorm van plofkraak maakt ondernemers extra bewust van de veiligheidsaspecten, merken ze bij Brink’s. Het zet ondernemers aan het denken: hoe ga ik eigenlijk met mijn contante geld om en wat kan er beter?

Er zijn vele antwoorden op die vraag. Zoals de slimme kluis Brink’s Complete, waarin je direct biljetten bij de kassa afstort en het geld de volgende dag op je rekening staat. Het apparaat checkt de echtheid van de biljetten, telt de inhoud van de kluis en geef automatisch een seintje als deze geleegd moet worden. Een overvaller kan er niks mee. En ondernemers hebben er geen omkijken naar. Ze kunnen zich weer focussen op ondernemen, omdat alles zo veilig en efficiënt mogelijk is geregeld.

Cash forever

Corona heeft de opmars van pinbetalingen versnelt. Dat is een feit. De verwachting is echter dat contant geld nooit zal verdwijnen. Zodra er een pinstoring is bij de supermarkt, beseffen klanten weer waarom. Dat het goed is om altijd geld in je portemonnee te hebben. Ook in coronatijd hebben mensen nog biljetten waar ze mee willen betalen. De meeste winkeliers blijven het gewoon accepteren. Ze betalen er hun invalkrachten mee, gebruiken het voor de inkoop of als wisselgeld.

Martijn Wiersma: ‘In elke winkel blijft geld in omloop. Maar geen enkele slagerij wil een target zijn voor overvallers. We weten dat er nog altijd ondernemers zijn die met plastic tasjes geld naar de bank lopen. Tegen hen kunnen we alleen maar zeggen: het is écht niet meer nodig.’

Aanmelden kan eenvoudig via www.brinks.nl. Na het doorlopen van een aantal simpele stappen kan het eerste geldtransport worden ingepland.

Dit artikel is gesponsord door Brink's. 

 

Altijd op de hoogte blijven?