Salade met bloedworst in tempura van mihoen met dronken appeltjes en hoisin saus

attachment-001_food-image-VLS13751I01

Bekijk hier het recept van een prachtige salade met bloedworst in tempura met dronken appeltjes en heerlijke hoisinsaus.

 Ingrediënten voor 4 personen:

100 gram tempura beslag
160 ml water
200 gram bloedworst
100 gram mihoen
2 eetlepels hoisin saus
1appel
3 eetlepels calvados
2 eetlepels honing
20 gram roomboter
1 krop frisee sla

Werkwijze:
Schil de appel en snijd hem in partjes. Bak de appel om en om 3 minuten in een pannetje met wat roomboter. Voeg nu de calvados toe en flambeer kort. Bak de appel nog 3 minuten door en zet het vuur uit en voeg de honing toe. Snijd de bloedworst in 8 gelijke stukken en rijg ze aan een prikker. Meng het tempurameel met water (ongeveer 160 ml) tot je een dik beslag hebt. Week de mihoen 10 minuten in water, laat hem uitlekkern en snijd hem in stukjes van 6 cm lang. Haal de bloedworst door het beslag en bedek ze met een laagje mihoen. Verhit de olie voor op 175 graden en dompel de bloedworst erin. Schep ze eruit als ze mooi van kleur zijn geworden na ongeveer 3,5 minuten. Hou ze warm in de oven op 100 graden, zodat je ze allemaal kunt frituren. Gebruik alleen het mooiste binnenste stuk van de frisee en was deze goed, plaats deze op het bord en leg hier om heen wat dronken appelpartjes. Besprenkel de sla met het vocht van de dronken appeltjes en leg hier boven op de spies van bloedworst in tempura met mihoen. Leg een klein puntje hoisinsaus aan de rang van het bord.

Lees ook
Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad

Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad

Voor de titel bekendste snack van Nederland staat de kroket al vele jaren in de top. Paul van Trigt deelt zijn recept Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad.

Braziliaanse Biefstukjes

Braziliaanse Biefstukjes

AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor Braziliaanse Biefstukjes.

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht. Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’. Ik denk dat u vandaag de dag meer spareribs verkoopt dan hamlappen, rib-/haaskarbonade...