
Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Boeuf bourguignonne.
Samenstelling
- 600 g/kg Grootmoeders stoofpotje (A426365-03)
- 60 g/kg Subliem-Sousvide-basismix ZHERO (AD03031-01)
- naar keuze sucade- of riblappen
- rode wijn (100ml is 10%)
Bereiding
- Snijd het rundvlees aan blokken van 2,5 cm.
- Bestrooi het rundvlees met de sousvidemix, meng het goed door elkaar zodat alle kruiden zijn opgenomen.
- Doe daarna de rode wijn erbij en meng het nog even door.
- Verpak het rundvlees in vacuumkookzakken en laat het een nacht doortrekken in de koeling
- Gaar het rundvlees in de steamer op 80°C met 100 % vocht in 8 uur lang of in de kooketel ook op 80°C circa 8 tot 10 uur lang.
- Terugkoelen in koud stromend water opslag koeling 4°C.
- Meng het vlees met grootmoeders stoofpotje tot een mooi geheel en gebruik 1 kg vlees met 1 kg saus.
Tip voor de versspecialist: lekker met rijst en aardappelpuree.
Ga voor meer recepten naar de website van Degens.