‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

Nina Markus_SVO

Nina Markus (22) had net een baan in een hotel, toen corona toesloeg. Ze wilde niet thuiszitten en ging aan de slag bij het familiebedrijf, Slagerij van Meurs in Reeuwijk. Dat beviel zo goed, dat ze is gebleven. Ze is nu bezig met de opleiding Slager van SVO vakopleiding food.

Foto: Nina Markus

Nina rondde de hotelschool af en was net fulltime aan de slag in haar eerste baan toen corona zich aandiende. De hotels gingen dicht, maar Nina wilde aan het werk. “In de slagerij van mijn ooms was het gigantisch druk en ze konden mijn hulp goed gebruiken”, vertelt ze. “Ik bleek het slagersvak enorm leuk te vinden. Ik ben de vijfde generatie van de familie die in het bedrijf werkt. Mijn opa is dan ook erg trots. Ik besloot niet meer terug te gaan naar de horeca en een slagersopleiding bij SVO te gaan doen. Eerst de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij en meteen daarna de mbo 3-opleiding Slager.”

Zelf dieren kiezen

Slagerij van Meurs is een ambachtelijke slagerij, die het slagerswerk van begin tot eind zelf uitvoert. Nina’s ooms kiezen de koeien en lammeren uit bij boeren in de omgeving, ze slachten ze zelf en maken ook alle vleesproducten zelf. “Ik vind het heel gaaf dat we het hele traject in eigen hand houden”, zegt Nina. “Van dier tot het mooie stukje vlees dat bij de klant in de tas komt. Zelf snijd ik regelmatig vleesdelen uit, ik maak zelf worsten en sta veel in de winkel. Door mijn horecaopleiding weet ik hoe ik met klanten om moet gaan en hoe ik hun wensen kan achterhalen.”

Blijven ontwikkelen

Omdat Nina alles wilde leren over vlees, begon ze aan de opleidingen bij SVO. Tijdens haar eerste opleiding leerde ze de basis van het slagersvak. “De opleiding Slager gaat een stap verder”, zegt Nina. “We leren bijvoorbeeld rendementen optimaliseren en medewerkers aansturen. Ook hierna wil ik me blijven ontwikkelen. Ik denk bijvoorbeeld aan een opleiding in de richting van marketing, om te leren hoe we onze slagerij aantrekkelijk neer kunnen blijven zetten. En ik wil ook de mooiste vleesproducten kunnen maken. De komende jaren heb ik nog meer dan genoeg te leren.” 

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.

www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...