Zwanenberg sluit fabriek Boekel

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

BOEKEL – Vleeswarenproducent Zwanenberg gaat zijn vestiging in Boekel sluiten. De productie van snacks wordt verplaatst naar twee fabrieken Engeland. De banen van 106 mensen staan op het spel.

BOEKEL – Vleeswarenproducent Zwanenberg gaat zijn vestiging in Boekel sluiten. De productie van snacks wordt verplaatst naar twee fabrieken Engeland. De banen van 106 mensen staan op het spel.


Volgens de directie van Zwanenberg Food is de scherpe daling van de koers van het Britse pond de oorzaak. 'De marktomstandigheden zijn aanzienlijk verslechterd’, zegt CEO Ronald Lotgerink.‘

Britse pond

Door de sterke daling van het Britse pond kunnen wij daar niet meer tegen concurrerende prijzen leveren’, zegt Lotgerink. ‘Overigens is het vanuit kosten- en logistiek oogpunt sowieso veel logischer deze producten te maken waar zij worden geconsumeerd, namelijk in Engeland. Wij hebben daar twee eigen fabrieken, in Minsterley en Corby.’

2010 dicht

Zwanenberg, dat vorig jaar 350 miljoen euro omzette, wil eind dit jaar beginnen met de verplaatsing. De fabriek in Boekel zal vervolgens in het eerste kwartaal van 2010 worden gesloten. De Ondernemingsraad zal naar verwachting over enkele weken advies uitbrengen.


Productie

De Zwanenberg-productievestiging in Boekel produceert snacks (zoals saté in grootverpakking, zuurstofarme verpakking, snacks onder de merknaam Taste Original en onder private label), voor de Britse markt.

Zwanenberg belooft zoveel mogelijk mensen proberen te herplaatsen. Dat zal een zware klus worden aangezien Zwanenberg al op eerdere locaties zwaar heeft gesneden.

Lees ook:

Sluiting Boekel triest maar niet onverwacht (10 februari 2009)

 Zwanenberg sluit fabriek (9 oktober 2006)

Acties dreigen bij Zwanenberg (6 december 2006)

Brand en explosies bij Zwanenberg (17 april 2007)

Zwanenberg naar Australië (4 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Altijd op de hoogte blijven?