Zwanenberg Borculo draait weer

attachment-001_food-image-VLS3412I01

BORCULO - De productie van vleeswaren bij Zwanenberg in Borculo is dit weekeinde weer opgestart na de grote brand die het bedrijf begin vorige week trof.

BORCULO – De productie in de Zwanenbergfabriek in Borculo is afgelopen zaterdag weer opgestart. Vorige week werd het bedrijf door brand en explosies getroffen. Dit leverde een miljoenenschade op.


Vooral het schoonmaken heeft volgens locatiemanager Marcel Pastoor veel tijd gekost. ‘De rook heeft elk hoekje van het gebouw bereikt.’

Schoonmaken

Gespecialiseerde firma's hebben met zo'n 50 medewerkers per dag alle technische ruimten en machines gereinigd. De eigen medewerkers van Zwanenberg Borculo hebben al het vlees, verpakkingsmateriaal en kruiden dat door de rook verontreinigd was, verwijderd uit de fabriek. De vaste Asito schoonmaakploeg heeft door extra inzet van mensen en uren de productieruimten en koelcellen in vier dagen volledig schoon gekregen. ‘Een topprestatie op zich’ vindt Pastoor.


Oss

Op dit moment is 75% van de fabriek volkomen operationeel en kunnen sinds maandag alle klanten weer rekenen op de specialiteiten vanuit Borculo.

De productie van de hamspecialiteiten zal tijdelijk in Oss blijven plaatsvinden door medewerkers van Zwanenberg Borculo zodat het ambachtelijk karakter gewaarborgd blijft, zegt Pastoor. Hij verwacht dat de fabriek over drie a vier weken de fabriek volledig is hersteld.


Als blijk van waardering zijn er afgelopen vrijdag namens de directie van Zwanenberg aan alle harde werkers broodjes KN-AK worst uitgedeeld (zie foto).


Lees ook:

Brandschade Zwanenberg loopt in miljoenen (18 april 2007)


Brand en explosies bij Zwanenberg (17 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Lees ook
‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Maartje Keller is in februari in dienst getreden bij Verbufa. Zij vervult binnen de organisatie de rol van accountmanager.Keller heeft meer dan dertig jaar ervaring in de vlees- en voedingsmiddelenbranche en is sterk in het ontwikkelen van creatieve concepten voor de eindgebruiker en denkt mee in oplossingen bij productieprocessen. Eerder werkte zij...

Pascal Derksen senior accountmanager Foodline Systems

Pascal Derksen senior accountmanager Foodline Systems

Pascal Derksen is per februari 2021 begonnen als senior accountmanager bij Foodline System, groothandel in machines voor de voedingsindustrie.Derksen heeft ruim negen jaar gewerkt bij Verbufa, leverancier in voedselverwerkende machines. Hij werkte er als salesmanager, demonstrateur, installateur en voedseltechnoloog. Technische ondersteuning Bij Foodline...