Zwanenberg Borculo draait weer

attachment-001_food-image-VLS3412I01

BORCULO - De productie van vleeswaren bij Zwanenberg in Borculo is dit weekeinde weer opgestart na de grote brand die het bedrijf begin vorige week trof.

BORCULO – De productie in de Zwanenbergfabriek in Borculo is afgelopen zaterdag weer opgestart. Vorige week werd het bedrijf door brand en explosies getroffen. Dit leverde een miljoenenschade op.


Vooral het schoonmaken heeft volgens locatiemanager Marcel Pastoor veel tijd gekost. ‘De rook heeft elk hoekje van het gebouw bereikt.’

Schoonmaken

Gespecialiseerde firma's hebben met zo'n 50 medewerkers per dag alle technische ruimten en machines gereinigd. De eigen medewerkers van Zwanenberg Borculo hebben al het vlees, verpakkingsmateriaal en kruiden dat door de rook verontreinigd was, verwijderd uit de fabriek. De vaste Asito schoonmaakploeg heeft door extra inzet van mensen en uren de productieruimten en koelcellen in vier dagen volledig schoon gekregen. ‘Een topprestatie op zich’ vindt Pastoor.


Oss

Op dit moment is 75% van de fabriek volkomen operationeel en kunnen sinds maandag alle klanten weer rekenen op de specialiteiten vanuit Borculo.

De productie van de hamspecialiteiten zal tijdelijk in Oss blijven plaatsvinden door medewerkers van Zwanenberg Borculo zodat het ambachtelijk karakter gewaarborgd blijft, zegt Pastoor. Hij verwacht dat de fabriek over drie a vier weken de fabriek volledig is hersteld.


Als blijk van waardering zijn er afgelopen vrijdag namens de directie van Zwanenberg aan alle harde werkers broodjes KN-AK worst uitgedeeld (zie foto).


Lees ook:

Brandschade Zwanenberg loopt in miljoenen (18 april 2007)


Brand en explosies bij Zwanenberg (17 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Lees ook
‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.