Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

1 november 2022 Redactie Food

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Vorig jaar was de 25ste editie van de wedstrijd waarin opzoek wordt gegaan naar ‘Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje’. Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden was toen de grote winnaar.

De 26ste editie van de wedstrijd is van start gegaan en de eerste inschrijvingen voor de wedstrijd van 2023 zijn al binnen. Dit jaar zal de wedstrijd echter een beetje anders verlopen dan vorige edities.

De mysteryshopper komt één keer langs bij de professionele bakker en slager. Daarnaast  leveren zij de worstenbroodjes nog een keer in bij de jury. Het finalebakken vindt dit jaar helaas niet plaats. De jury zal de worstenbroodjes die gekocht zijn door de mysteryshopper en de ingeleverde worstenbroodjes beoordelen.

Alle andere klassen, vmbo-leerlingen, mbo-studenten en thuisbakkers kunnen zich ook inschrijven en hoeven alleen maar hun worstenbroodjes in te leveren voor de jury.

Data voor de wedstrijd:

Zondag 30 oktober:                   Start inschrijving alle categorieën

Maandag 19 december:             Inschrijving professionele bakkers en slagers gesloten

Vanaf 1 januari tot 6 februari:   Mogelijkheid bezoek Mysteryshopper

Maandag 30 januari:                 Sluiting inschrijving Thuisbakkers, leerlingen en studenten.

Dinsdag 7 februari:                   Inleveren alle klassen tussen 10.00 en 12.00 uur en jurering.

Woensdag 15 februari:             Prijsuitreiking Summa College inloop 18.30, aanvang 19.00, Sterrenlaan 10,                                                           Eindhoven

De organisatie betreurt de veranderingen ten opzichte van vorige jaren. Ze zien echter geen andere mogelijkheid om de wedstrijd van het Immaterieel Cultureel Erfgoed voor te laten bestaan. Eigenlijk is deze manier van de wedstrijd weer een beetje terug in de tijd. Hopelijk weerhoudt het niet om (weer) deel te nemen aan deze promotionele wedstrijd. Inschrijven kan vanaf 30 oktober via www.hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?