Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Livar 'Met Krul'_ logo

Zeven slagers ontvingen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.

De onafhankelijke certificerende instantie Kiwa VERIN beoordeelde de slagerijen de afgelopen maanden. “Met trots mogen wij zeggen dat alle zeven Livar “Geselecteerde specialist” slagers die werken met 100% Livar varkensvlees het certificaat in ontvangst hebben mogen nemen”, zegt Jos Tobben, Hoofd Verkoop & Marketing van Livar. “Zij voldoen aan alle gestelde voorwaarden om zich ‘Livar Geselecteerde Specialist Met Krul’ te mogen noemen.”

‘Met Krul’ betekent dat de slagers 100% Livar varkensvlees in hun assortiment hebben. Tobben: “Met Krul kan op diverse manieren worden uitgelegd natuurlijk. Een krul voor goede prestatie, maar een krul in de staart van varkens is ook een aanduiding dat het goed gaat met het beestje. En wij krijgen smaak terug als beloning voor goed zorg.

Dierenwelzijn en smaak staan centraal bij Livar. Volgens Tobben heeft Livar een unieke positie in de markt. “Voor zowel de slager als de consument mag er geen twijfel bestaan over de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees. Daarom is Livar begonnen met het certificeren van slagers die 100% Livar vlees aanbieden. De gecertificeerde ondernemers kunnen zich hiermee onderscheiden en nóg meer zekerheid aanbieden richting de consument.”

Livar biedt de zeven slagers met Krul marketingondersteuning aan. Komend jaar krijgen meer slagers de kans om zich te laten certificeren wanneer zij 100% Livar aanbieden.

Vorig jaar bezocht onze redactie de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch waar een groep monniken Livar-varkens houdt. Lees dit artikel uit Vlees+ 4/5 hier online terug.

Dossiers
Lees ook
Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Volgens meteorologen krijgen we deze week waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Hoe kunnen medewerkers veilig blijven werken in de slagerij? Welke maatregelen kan de slager nemen?

Vlees in de media - week 31

Vlees in de media - week 31

De populariteit van de barbecue, verschillende slagers besluiten te stoppen en slager Theo Beerens vertelt over zijn vak. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.