Workshops bij SVO tijdens Dag van de Slager XXL

9 mei 2018

De Dag van de Slager XXL vindt plaats op 24, 25 en 26 mei. Deze dagen laten ambachtelijke slagers de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak zien en beleven. Ze richten zich vooral op kinderen. Het thema is dan ook jong geleerd, oud gedaan. Maar niet alleen de slagers tonen hun vak, maar ook SVO opent de deuren.

Verschillende SVO locaties  nodigen kinderen en kinderopvangcentra uit om een kijkje te komen nemen. De kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops en zo kennis maken met het slagersvak. Op de agenda staan onder andere een workshop bbq-producten maken, worstjes maken en een workshop kip.

Het doel van de Dag van de Slager XXL is om kinderen en jong volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak. Het is een uitstekende gelegenheid om te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk een baan in het slagersvak is.

De Dag van de Slager is bestemd voor alle slagers die ambachtelijke slagershandelingen verrichten, zichtbaar voor winkelend publiek en als onderdeel van dagelijkse activiteiten. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma passend bij het thema. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school of workshops. Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De KNS voert dit project in opdracht van Sovvb uit.

Slager kunnen zich online aanmelden op de website van de Dag van de Slager XXL.

Altijd op de hoogte blijven?