Winstcijfers Danish Crown stabiel

13 augustus 2012 Norbert Werff van der

RANDERS - Danish Crown heeft in het op 30 september afgesloten boekjaar 2005/06 een winst geboekt van 165 miljoen euro. Dat is slechts een fractie meer dan in het voorafgaande jaar.

RANDERS - Danish Crown heeft in het op 30 september afgesloten boekjaar 2005/06 een winst geboekt van 165 miljoen euro. Dat is slechts een fractie meer dan in het voorafgaande jaar.

De omzet van het Deense slachterij- en vleeswarenconcern daalde licht, met krap 8 miljoen euro naar 6,5 miljard euro. Het bedrijf is met deze stabilisering zeer tevreden, maar wil toch snel groeien, zo blijkt uit de toelichting bij de nieuwe jaarcijfers.

De stabilisering van de omzet hangt volgens het concern samen met de verkoop van een aantal dochterbedrijven, waaronder het Britse DBC Foodservice. 'De omzet van de kernactiviteiten is gegroeid en dat toont onze kracht', aldus bestuurstopman Niels Mikkelsen.

De komende jaren wil Danish Crown fors inzetten op groei. In 2010 mikt het concern op een omzet van 8 à 9 miljard euro, zodat het zijn leidende positie in het gezelschap van de overige Europese giganten, zoals Vion en Tönnies, kan vasthouden.

Danish Crown heeft op de thuismarkt met de varkensvleesdivisie echter te maken met een slinkend volume. Het concern zette in 2005/06 in totaal (inclusief rundvlees) 1,645 miljoen ton in de markt. In het jaar hiervoor was dat 1,7 miljoen ton.

Altijd op de hoogte blijven?