Willy Selten begint nieuw bedrijf in België

29 januari 2015 Vleesmagazine

Willy Selten is in België een nieuw vleesverwerkingsbedrijf begonnen. Dat heeft het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bevestigd na berichten over de vleesverwerker uit Oss in het Brabants Dagblad.

De vleesgroothandel van Selten raakte in 2013 in opspraak. De vleesverwerker uit Oss zou circa 300.000 kilo paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland in rundvlees hebben verwerkt en het daarna als puur rundvlees hebben verkocht. Daardoor moest in heel Europa ongeveer vijftig miljoen kilo vlees worden teruggehaald. Op 24 maart begint voor de rechter in Den Bosch de strafzaak tegen Selten. Hij wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte.

Geseponeerd

De verkoopdirecteur en een medewerkster van de administratie die werden verdacht van betrokkenheid worden niet vervolgd. Hun zaken zijn geseponeerd. Ook de bedrijven van Willy Selten worden niet gedagvaard.

Controles

De FAVV spreekt zich niet uit over eventuele extra controles bij het nieuwe bedrijf van Selten. 'De meneer is tenslotte verdachte en nog niet veroordeeld', aldus een woordvoerster van de Belgische voedsel- en warenautoriteit tegenover Nu.nl.

Altijd op de hoogte blijven?