Wie maakt de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023

4 september 2023 Redactie Vleesmagazine Koos Groenewold

Gastropedia gaat ter gelegenheid van de opening van het Nederlands wildseizoen op zoek naar de Lekkerste & Beste Wild Droge worst van 2023. Zowel professionals als hobbyworstmakers kunnen deelnemen aan deze nieuwe vakwedstrijd.

De opdracht voor deze wedstrijd is simpel. Maak een droge worst die voor minimaal 70 procent uit wild bestaat. Voor alle overige toevoegingen en bereidingswijze krijgen de deelnemers carte blanche. Deze wedstrijd kent drie categorieën: voor gevorderden/slagers 2, junior slagers t/m 26 jaar en hobby worstmakers.

Deelnemers moeten twee dezelfde worsten inleveren om gekeurd te worden door de jury, die onder leiding staat van worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt. De twee worsten kunnen opgestuurd worden naar Slagerij Wilbrink (Harskamperweg 20, 6731 AB Otterlo) of kunnen op 25 en 26 oktober worden afgegeven. De prijsuitreiking vindt plaats opzaterdag 28 oktober om 15.00 uur op het Nationale Park de Hoge Veluwe tijdens de Open Nederlands kampioenschappen Wild BBQ 2023.

Ga voor meer informatie over deze wedstrijd of om je in te schrijven naar de website van Gastropedia.

Altijd op de hoogte blijven?