Wegdam neemt Tilly Sabco Bretagne over

19 december 2016

Wegdam Holding neemt het Franse Tilly Sabco Bretagne SAS in zijn geheel over. Wegdam zal Tilly Sabco International SAS herstarten, met als gevolg dat de werkgelegenheid van 61 werknemers wordt gewaarborgd.

De nieuw gevormde organisatie Tilly Sabco International SAS zal zich voornamelijk concentreren op de productie van kippenworstjes en het verpakken van bevroren levensmiddelen. Binnen afzienbare tijd zal deze locatie als op- en overslagpunt fungeren voor de Wegdam Food Group.

Groeien

Wegdam verwacht dat Tilly Sabco International SAS, dat de nieuwe naam van de organisatie zal worden, gaat groeien tot meer dan 100 werknemers, bij voorkeur bestaande uit voormalige werknemers en/of werknemers uit de lokale omgeving van Guerlesquin. Wegdam is van plan aanzienlijk te investeren om deze groei mogelijk te maken.

Afrika

Wegdam Food Link, gevestigd in Haaksbergen, is één van de grootste exporteurs van levensmiddelen naar Afrika en heeft een uitgebreid distributienetwerk voor deze producten. In Ghana is het de grootste distributeur en exploiteert het meerdere vrieshuizen verdeeld over het hele land. Dit jaar heeft Wegdam ook een handelskantoor in Brazilië geopend.

De belangrijkste producten zijn bevroren kip, vlees en vis, evenals voedingsmiddelen zoals zonnebloemolie en ingeblikte vis. Wegdam heeft meerdere bekende merken ontwikkeld in Afrika, waarvan Nana en Chef Special het populairst zijn. In combinatie met de nieuwe merken en producten van Tilly Sabco, verwacht Wegdam het aandeel op de Afrikaanse markten aanzienlijk vergroten. Ook zorgt deze uitbreiding voor toegang tot markten in andere delen van de wereld, waaronder het Midden Oosten.

Altijd op de hoogte blijven?