VWAS start Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Vakwedstrijd Slagers Streekproducten 2023_persbericht

De Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) start in februari 2023 een nieuwe vakwedstrijd voor slagers. De Vakwedstrijd Slagers Streekproducten is een keuring waarbij iedere slager een product uit de regio kan indienen en laten keuren. “Samen behouden we zo de traditionele streekproducten die Nederland onder andere zo mooi maakt”, aldus de wedstrijdorganisatie.

De ervaren jury staat onder leiding van keurmeester Paul van Trigt. Zij keuren alle inzendingen op basis van geur, smaak, structuur, consistentie en uiterlijk aanzien. Afhankelijk van de behaalde punten kunnen slagers de volgende bekroningen winnen: Goud of Goud met Ster. Uit alle inzendingen worden de kampioenen én Nationaal Kampioen Slagers Streekproducten bepaald. 

Op donderdag 16 februari 2023 vindt de keuring plaats bij SVO. Slagers kunnen zich tot maandag 13 februari 2023 inschrijven voor deze vakwedstrijd. Op dinsdag 7 maart worden de kwalitatief beste streekproducten beloont met een certificaat en kampioensbeker. De geslaagden van de Meester Worstmaker ontvangen op dat moment ook hun certificaat.

Meer informatie over deze wedstrijd en inschrijven kan via de website www.vakwedstrijdstreekproducten.nl.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Ondergang van ons ambacht?

Ondergang van ons ambacht?

Zelf vind ik het als slager het mooiste om echt contact te hebben met het vlees. Elk stukje vlees zelf vastgehouden te hebben. Er iets van te vinden en het daarna te verwerken tot een mooi eindproduct

‘Marktaandeel online boodschappen blijft groeien’

‘Marktaandeel online boodschappen blijft groeien’

Graaggedaan is ruim tien jaar actief in Nederland als specialist op het gebied van gepersonaliseerde webshops voor ambachtelijke verswinkels. Sinds 2018 is het bedrijf onderdeel van een Belgisch bedrijf dat wereldwijd duizenden slagers, bakkers en visspecialisten helpt met digitaliseren.

Digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt en biedt veel kansen

Digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt en biedt veel kansen

Ondernemen op onderbuikgevoel en kennis van de markt heeft generaties versspecialisten ver gebracht. Maar anno 2023 is dat niet langer voldoende. Door middel van digitalisering en sturen op data worden consumenten beter bediend, processen efficiënter ingericht en omzetten vergroot.