Voedselvergiftiging eist 32 levens in 2008

28 januari 2010 Caroline van der Plas

PARMA – In 2008 zijn er 32 mensen doodgegaan aan voedselvergiftiging. Toch daalt het aantal ziektegevallen als gevolg van Salmonella en Campylobacter.

 

PARMA – In 2008 zijn er 32 mensen doodgegaan aan voedselvergiftiging. Toch daalt het aantal ziektegevallen als gevolg van Salmonella en Campylobacter.

Het aantal mensen dat ziek wordt door voeding met Salmonella en Campylobacter is in de Europese Unie voor het vijfde achtereenvolgende jaar afgenomen, meldt de Europese voedselautoriteit EFSA.

Salmonella en Campylobacter komen meestal via kippenvlees of eieren bij mensen terecht. Dit kan leiden buikgriep, diarree, koorts of ernstiger aandoeningen.

Door de actieve aanpak van de bacteriën is het aantal Europeanen dat ziek werd van campylobacter in 2008 gedaald tot 190.000, zo'n 10.000 minder dan het jaar ervoor. Salmonella besmette 131.000 Europeanen: ongeveer 20.000 minder dan in 2007.
 

Download het rapport hier
Of download de samenvatting

Ga voor meer onderzoeken en rapporten naar onze pagina Downloads & Links

Lees ook:
Salmonella in slachterij Luik (22 oktober 2009)
Tweederde Britse kip bevat ziekmakers (9 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over salmonella
Alle berichten over campylobacter
Alle berichten over de EFSA
Alle berichten over voedselveiligheid

 

Stem ook mee met onze nieuwe stelling (januari 2010):
"Consumenten willen géén gevaccineerd vlees" Stem hier.  

Altijd op de hoogte blijven?