Voedselveilige tapes voor hersluiten foodverpakkingen

Tapeproducent Supertape in Etten-Leur introduceert EasySeal: zes voedselveilige, hersluitbare tapeconcepten voor het makkelijk openen en hersluiten van flexibele voedselverpakkingen.

De hersluitbare tapesluiting voorkomt vroegtijdige uitdroging en bederving van voedsel, stimuleert de consumptie van kleinere porties en vermindert voedselverspilling. EasySeal is geschikt voor (in)direct voedselcontact volgens EC-richtlijn nr. 1935/2004 en bevordert gebruiksgemak, kwaliteitsbehoud, consumentenwelzijn en milieubewustzijn.

Vleeswaren

Supertape biedt tapeoplossingen voor flowpacks, sta-, punt- en blokbodemzakjes met onder andere kaas, vleeswaren, zoutjes, zoetwaren, koek, brood, deegwaren, koffie, suiker, rijst en pasta. Het advies hangt af van verpakkingsvorm en -materiaal, gewenste mate van openingsgemak en hersluitbaarheid, en productie- en verwerkingscondities. Een fingerlift of loshaallipje creëert daarbij extra openingsgemak. Een bedrukking met een actie, barcode, houdbaarheidsdatum of toelichting op de wijze van hersluiten voegt communicatiekracht toe. De tape laat zich goed machinaal verwerken; de tapeapplicator vergt een lage investering en is makkelijk te implementeren.

Mogelijke besmetting uitgesloten

De hersluitbare tapestrip, tapewrap, tapeseal, bagseal, label en geïntegreerde label voldoen in elk opzicht aan de product- en proceseisen die de wet aan voedselveilige tapes stelt. De tapes bestaan enerzijds uit voedselveilige bestanddelen. Zo heeft een onafhankelijk laboratorium de lijmen op migratie-eigenschappen getest. Anderzijds worden de tapes in een ISO-22000/HACCP-gecertificeerde omgeving geproduceerd. Ongediertepreventie, kwaliteits- en hygiënecontroles en schoonmaak- en glasbreukprocedures sluiten mogelijke besmetting uit.

Leidende producent

Sinds 1962 heeft Supertape zich ontwikkeld tot één van Europa’s leidende producenten in onder andere duct, dubbelzijdige, hersluitbare en verpakkingstapes. De tapespecialist ontwikkelt zijn eigen lijmrecepturen en beschikt over moderne coating- en convertingtechnologieën om de tape te belijmen, snijden, steken en stansen. Bij de vijf vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Polen werken circa 200 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Een bron van inspiratie

Een bron van inspiratie

Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.

Feestelijke opening pand MULTIVAC na makeover

Feestelijke opening pand MULTIVAC na makeover

Samen met medewerkers, de hoofdaannemer, architect, relaties, klanten en andere betrokkenen opende Tim Hage, directeur MULTIVAC Nederland, vrijdag 2 december 2022 het compleet verbouwde pand in Woerden.

Winteraanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Winteraanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op korte termijn een traysealer, dieptrekker, etiketteerder of portioneermachine nodig? MULTIVAC biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines te koop en te huur aan. Inclusief de nieuwste Smart Services icm IPC 06 besturing!