Vleessector doet te weinig voor gezondheid

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

DEN BOSCH – De vlees- en vleeswarensector moet werk gaan maken van gezondere vleesproducten. Doet ze dat niet, dan zal de overheid dit bij wet verplichten.

DEN BOSCH – De vlees- en vleeswarensector moet werk gaan maken van gezondere vleesproducten. Doet ze dat niet, dan zal de overheid dit bij wet verplichten.


Dat stelt afdelingshoofd Voeding en Levensmiddelen Ria Westendorp van het ministerie van VWS. Zij was een van de sprekers tijdens het symposium ‘Gezonde vleesinnovaties: vet!’ van het Voedingscentrum en de Nederlandse Hartstichting, in samenwerking met de NVVL (Network for Food Experts) en de HAS Den Bosch.


Inhaalslag

De vleessector blijft qua innovaties nog te ver achter bij andere industrieën, zoals de zuivelbranche. Daarom is er een inhaalslag nodig om vleesproducten zoals worst en samengestelde vleeswaren gezonder te maken.

Volgens hoofd kwaliteitszorg Erik Vliek van vleeswarenproducent Zwanenberg wordt er al redelijk wat gedaan aan gezondere vleeswaren, maar is het niet zo simpel om de samenstelling van de producten te veranderen. ‘Vet geeft immers niet alleen smaak aan een product, het is ook een belangrijk bindmiddel.


Lees in Meat & Meal nr. 5-2007 (juni) een uitgebreid verhaal over dit onderwerp.

Lees ook:

Zwanenberg komt met hongerstillend worstje (27 maart 2007)

Drie vleesbedrijven in innovatie Top 100 (18 april 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over innovaties

Alle berichten over Zwanenberg

Alle berichten over VWS

Alle berichten over vetzuren

Klik hier voor het dossier 'Gezondheidslabels' (Evmi.nl)

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven?