
Op 10 maart vond de internationale slagersvakwedstrijd van de Nederlandse tak van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas, plaats. Aan de wedstrijd deden Duitse, Oostenrijkse, Franse, Belgische, Luxemburgse en Nederlandse slagers mee. De Duitse deelnemers wonnen de vijf internationale prijzen.
Naast de internationale waren er voor de Nederlandse deelnemers nationale prijzen te winnen. Vleesboerderij Boot uit Kerkwerve werd nationaal Kampioen. De tweede plaats in deze categorie ging naar Waterlant's Weelde uit Oosthuizen.
Slager Thijs Kuepers uit Nederweert Eind werd Nationaal Kampioen Nederland C en Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk werd Nationaal kampioen Nederland D. Slagerij Janson uit Heusden werd Nationaal Kampioen Nederland E. Ronnie Poeste won de titel Nationaal kampioen Nederland A. De jongste deelnemer Julian Horst uit Uddel ontving een Gouden Medaille.
Om kans te maken op een prijs moesten slagers minstens twee producten in vijf verschillende categorieën inleveren. De categorieën waren:
- Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
- Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
- Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
- Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
- Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
- Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
- Gekookte worstsoorten en vleespastei
- Barbecueworst
- Grillworst
- Conserven en kant & klaar gerechten
Bron: KNS