Vlees in de media - week 33

19 augustus 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Naomi Heidinga

71-jarige slager blikt terug, meer vraag naar lokale producten en een nieuwe halal slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Faillissement
“Rexwinkel Uw Slager aan de Veemarkt is failliet verklaard”, meldt Tubantia. “De bedrijfsvoering is donderdag gestaakt, ruim dertien jaar na de opening.” Het failissement was “een combinatie van tegenslagen in zowel de privé- als de zakelijke sfeer.”

Nieuwe halal slagerij
In Alpen opende 18 augustus in Winkelcentrum de Baronie Halal Slagerij. “We verkopen halal vlees, stukken vlees voor maaltijden maar ook beleg voor op brood. Ook hebben we olijven, tapenades en delicatessen”, vertelt eigenaar Mohammed aan Alphens.nl.

Terugblik 71-jarige slager
In De Gelderlander blikt de 71-jarige Theo Freriks terug op zijn slagerij. “Dat slachten vond ik altijd het mooiste. De boeren die hier elke maandagochtend met hun vee kwamen. Die aanloop bracht veel gezelligheid met zich mee.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Vraag lokale producten
“Limousinhoeve ziet meer vraag naar lokale producten”, kopt Nieuwe Oogst. “De Limousinhoeve in Hoek combineert een rundveehouderij met een eigen slagerij in het dorp zelf. Het leeuwendeel van de vleeswaren in de winkel is afkomstig van de eigen Limousin-koeien en een varkenshouderij in de buurt.”

Overlijden Gerrit Kastelein
In Tubantia aandacht voor het overlijden van slager Gerrit Kastelein, over zijn leven en begrafenis. “De kist met Gerrit Kastelein wordt met paard en wagen naar kerk en kerkhof gereden. Medewerkers van ‘zijn’ slagerij dragen hem: in slagersjassen.”

Nieuw pand
Slagerij Veenboer in Assendelft bereidt zich komend jaar voor op de verhuizing naar ‘een nieuwe winkel aan de overkant’. “Door het langzaam veranderende eetpatroon en ons grote assortiment zijn wij na tien jaar genoodzaakt onze productieruimte en winkel te vergroten”, zegt de slager in Zaanstad Nieuws.

Historische reclametekst
“Bij de verbouwing van het vroegere Chinees restaurant Hong Kong in de Leidse Pieterskerk-Choorsteeg tot bakkerij is een historische reclametekst op ondoorschijnend glas aangetroffen”. meldt het Leids Dagblad. Het gaat om Spekslagerij Fa C.J. Leijh. Regionaal archief Leiden en omstreken (ELO) publiceerde de ontdekking als vondst van de week.

Altijd op de hoogte blijven?