Vlees in de media - week 29

Vlees toonbank_foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

BBB-kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager, tropische temperaturen en de kleinste slagerij van het Westland. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media. 

Bezoek zelfslachtende slager
BBB-kamerlid Caroline van der Plas bezocht half juli zelfslachtende slager Timmermans in Helvoirt. “Het werkbezoek, waarbij Jacques Rijk en Marian Lemsom aanwezig waren, gaf een mooi inkijkje in de processen van het kleinschalige slachtproces”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers.

Werknemersconflict
In Tubantia een verslag van het conflict tussen King’s Meat en voormalig eigenaar en nu werknemer van de slagerij. In een kort geding eist de werknemer doorbetaling van zijn loon over juni, maar de werkgever stelt dat hij ontslag heeft genomen.

Keurslager Jacobs Het Brabants Dagblad bezoekt Keurslager Jacobs in Vught. “Net als andere speciaalzaken hebben wij bestaansrecht omdat we speciaal zijn: we kunnen extra advies en maatwerk leveren. Het is belangrijk dat je weet waarover je het hebt”, aldus Bart Jacobs.

Tropische temperaturen
Afgelopen week waren er tropische temperaturen in ons land. Het Dagblad van het Noorden ging langs bij slagerij Van der Zee en sprak met Jan Peters . “Werken in een vriezer tijdens de hitte is best wel cool.”

Ook onze zuiderburen hadden last van het warme weer. Verschillende Belgische slagers besloten daarom om eerder de deuren te sluiten. Zoals de slagers Marc Verspecht en Bart Buyse. “Ik verwacht niet veel klanten en wil de kwaliteit van het vlees garanderen”, aldus Bart.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Slagerij Van de Riet stopt
Slagerij Van de Riet sluit na 72 jaar de deuren. “We hebben geen opvolging en het is goed geweest,” laat het slagersechtpaar Pieter Jan en Mieke van de Riet-Antonissen weten aan de Halderbergse Bode.

Kleinste slagerij van het Westland
René en Lindy Lunenburg runnen de kleinste slagerij van het Westland. “We zijn een kleinschalige dorpswinkel waar persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan. In de afgelopen vijf jaar hebben we iets heel moois opgebouwd”, vertellen ze aan het AD.

Slagerij Wever moet verhuizen
Slagerij Wever moet op last van de gemeente Losser verhuizen. “We hebben geprobeerd om er met de gemeente Losser uit te komen, maar die wil niets. Nog deze maand moeten we hier weg”, zegt eigenaar Wim Wever tegen Tubantia.

 

Dossiers
Lees ook
Droge worst (met berenburg)

Droge worst (met berenburg)

Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.

Saucisson en croûte

Saucisson en croûte

Niet alleen in Frankrijk zijn producten 'en croûte ' een veel voorkomende delicatesse. De Franse gewoonte om hartige producten met tarwedeeg te omhullen is ook in Zwitserland een geliefde specialiteit.

Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer

Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer

Waar vind je een slager die de keten van boer tot bord letterlijk 100 procent in eigen hand heeft omdat hij zelf koeien fokt, grootbrengt en afmest? In het Zeeuwse plaatsje Hoek runnen Peter en Nelly Mol samen hun slagerij de Limousinhoeve.