Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

7 mei 2019
Foto: Vion

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Star. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Het assortiment bestaat uit zeven varkens- en rundvleesproducten. Van het varken komen de spareribs, porchetta en pulled pork. En van het rund zijn de flat iron steak, côte de boeuf, ribeye en picanha afkomstig. Althuizen: “Voor BBQ Star zijn de beste delen van het Simmentaler rund en het 1 ster Beter Leven-varken gekozen. Mooi sappig vlees, vol van smaak. Alle producten zijn voorzien van een unieke kruidenrub of marinade." 

Met BBQ Star wil Vion volgens Chief Commercial Officer Maiko van der Meer aansluiten op de trend om premium vlees op de barbecue te leggen. Ook koos Vion bewust voor de samenwerking met Althuizen. "Jord is binnen Nederland dé autoriteit op het gebied van barbecue. Elk van de zeven vleessoorten van BBQ Star hebben we in samenspraak met hem zorgvuldig geselecteerd.”

De samenwerking met Althuizen beperkte zich niet tot de kruidenrub. Op elke verpakking van het BBQ Star-vlees staat een QR-code die linkt naar een filmpje waar Althuizen uitlegt hoe je het vlees kun bereiden. Daarnaast staan er ook barbecue-tips en recepten op de website van BBQ Star.

Altijd op de hoogte blijven?