Vijf keer goud en vijf keer goud met ster voor Weidenaar

11 november 2014 Maurits van Aalst

Familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum heeft gisteren (maandag 10 november) tijdens de vakwedstrijden van de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) in de IJsselhallen Zwolle vijf keer goud en vijf keer goud met ster in de wacht gesleept. Deze met goud bekroonde producten zijn gemaakt door de worstmakers van Weidenaar.

De producten van het Dokkumer familiebedrijf worden met name verkocht in de supermarkt en worden nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt. 'Het ambacht wordt extra bevestigd door de hoge score tijdens deze vakwedstrijd voor slagers en worstmakers', aldus Weidenaar. 'Er wordt gebruikgemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit zijn, hebben de worstmakers met de behaalde prijzen weer bewezen.'

Producten

De producten van Weidenaar die zijn bekroond met goud, zijn Boerenmetworst, Twentse droge worst (met ster), Groninger droge worst, Drentse droge worst (met ster), Friese turf gerookte droge worst (twee keer; met ster), Weidenaartjes (met ster), Kookworst, Fries Grillspek en de Grillworst.

Nieuw

'Extra trots zijn wij op het feit dat de Weidenaartjes en het Fries Grillspek ook goud, en de Weidenaartjes zelfs goud met ster, hebben gekregen. Dit zijn twee nieuwe producten waarmee we in 2015 de markt op gaan. Dit is een geweldige bevestiging voor de kwaliteit van de producten', aldus Lieuwe Weidenaar, eigenaar van het familiebedrijf.

Meest prestigieus

De NSM vakwedstrijden gelden als één van de meest prestigieuze van Nederland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters uit het bedrijfsleven en docenten uit de vakopleidingen voor Food. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit.

Voor meer informatie: Friesedrogeworst.nl.

Altijd op de hoogte blijven?