Strategische samenwerking Postma Vleeswaren en De Kroes

5 februari 2024 Redactie Vleesmagazine De Kroes
De Kroes uit Almere en Postma Vleeswaren uit Haarlem zijn een strategische samenwerking aangegaan. Uitgangspunten zijn een uitbreiding van het assortiment en een verzekering van de continuïteit.

Peter de Vos, directeur-eigenaar van De Kroes: “De krachtenbundeling met Postma Vleeswaren waarborgt het ambacht en komt als een doorpakmoment voor zowel Postma als De Kroes. Postma Vleeswaren brengt ons een mooi assortiment die gemaakt worden met dezelfde uitgangspunten binnen de bestaande range producten.”

Het uitgangspunt van de samenwerking is volgens De Vos dat ‘dit ambacht niet verloren mag gaan’. "De krachtenbundeling met De Kroes versterkt dit uitgangspunt, waarbij het enthousiaste team vakmensen verder gaat en de opgebouwde kennis in het prachtige ambacht voortzetten. Kwaliteit is leidend in deze categorie, en passie en ambacht smaken altijd het beste.”

Postma Vleeswaren

De afgelopen vier decennia specialiseerde Postma Vleeswaren zich in hoogwaardige vleeswaren en worsten, die hun weg vinden naar de slager-speciaalzaken en kwaliteits-horeca. Onder de vleugels van Peter Konijn heeft Postma zich verder doorontwikkeld en geprofessionaliseerd.

“Door de krachtenbundeling met De Kroes creëren we synergie en ontstaan mooie kansen om de groep van ambachtelijke vleeswaren verder te versterken”, zegt Maaikel Bontekoning directeur-eigenaar van Postma Vleeswaren en Peter Konijn vleesproducten. “Gedurende het traject naar de nieuwe locatie in Alkmaar, bleek een samenwerking met De Kroes een ongekend goede uitkomst. Samenwerking en synergie is voor Postma Vleeswaren een gedroomde uitkomst”

Strategische stap

De toevoeging van Postma Vleeswaren aan het aanbod van De Kroes is een belangrijke strategische stap voor de leverancier. De Kroes is actief met een onderscheidend aanbod van merken als De Indische, Flying Flavours, Scrocchiarella, Broodkunst en De With Maaltijden. Met uitbreiding van het aanbod ontstaat een vernieuwde en krachtige dynamiek. Kennis en passie komen samen bij De Kroes.

Deze bundeling van krachten verzekert continuïteit voor Postma vleeswaren. De productie van het ambachtelijke assortiment wordt de komende periode bij De Kroes ondergebracht. De samenwerking voor slager-speciaalzaken met Peter Konijn blijft bestaan om zo nog beter de bestaande relaties te kunnen bedienen en adviseren.

Altijd op de hoogte blijven?