Vierkante grillworst

Dit recept van Huub van Linschoten is ontstaan uit de gebraden gehaktsoort. Toen de grillworst opkwam heeft Van Linschoten dit zelf ontwikkeld. Regelmatig gaat er in de slagerij een bordje rond met deze grillworst om de klanten te laten proeven. Gemiddeld verkoopt Van Linschoten zo'n veertig kilo per week voor € 1,05 per ons.

Dit recept van Huub van Linschoten is ontstaan uit de gebraden gehaktsoort. Toen de grillworst opkwam heeft Van Linschoten dit zelf ontwikkeld. Regelmatig gaat er in de slagerij een bordje rond met deze grillworst om de klanten te laten proeven. Gemiddeld verkoopt Van Linschoten zo’n veertig kilo per week voor € 1,05 per ons.

 

De slagerij van Huub en Franny van Linschoten is gevestigd aan de Lusthofstraat in Rotterdam. Dit recept is een eigen product van Van Linschoten. Collega’s die het ook willen maken, wil hij eventueel persoonlijk van een verdere toelichting voorzien (tel. 010-2810665).

Grondstoffen:

7,8 kilo rundvlees

7,8 kilo water

19,2 kilo nekken

12 kilo schouders


Hulpstoffen:

936 gram n.p. zout

780 gram Rowo (Euroma)

1,5 kilo meel (bind)

45 gram Sarpala (Verstegen)

60 eieren


Ingrediënten voor zes porties:

Voor kaasgrillworst 200 gram belegen kaas toevoegen per kilo deeg. Juist belegen kaas heeft de specifieke smaak. Dit is een recept op cutter-basis, met een gehaktmolen krijg je een heel ander resultaat.


Bereiding:

Eerst varkensvlees twintig keer draaien, daarna uitnemen en in tweeën splitsen (twee keer 15,6 kilo). Het rundvlees en het water kruiden, in de cutter doen en dit drie keer zestig rondjes laten draaien.

Dan de farce in tweeën splitsen (11,3 kilo). Daarna bij 11,3 kilo farce 15,6 kilo varkensvlees toevoegen. En dit twintig rondjes laten draaien.


Uitvullen in vierkante leverkaas blikken. Twee en een half uur koken op 78 graden Celsius. In vier gelijke vierkante stukken snijden.


Dagelijks een hoeveelheid afbakken in de oven, twintig minuten op 225° Celsius.

 

Lees ook
Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Schotels gevuld met allerlei soorten ‘sülze’-timbaaltjes werden 40 tot 50 jaar geleden op internationale vakwedstrijden als een van de meest in het oog lopende kwalitatieve slagerskunstwerken beschouwd. Smaak, uitstraling, creativiteit, kleur en vakmanschap waren o.a. de ingrediënten die deze zultproducten op een hoger plan brachten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...