Versoepelingen coronamaatregelen op 5 juni

Openingsplan Stap 3

De regering heeft besloten om op 5 juni de coronamaatregelen te versoepelen. Stap 3 van het openingsplan gaat in. Onder andere musea, theaters en bibliotheken mogen weer open. Wat verandert er voor de bakker, slager, slijter en visspecialist?

De basisregels blijven ook na 5 juni van kracht. Dat betekent handen wassen, 1,5 meter afstand houden, en thuisblijven en testen bij klachten. Ook de mondkapjes regels veranderen niet. Wat verandert er wel?

Openingstijden
Alle winkels mogen weer open volgens hun reguliere openingstijden. Ook koopavonden zijn weer toegestaan.

Aantal klanten
Er mogen weer meer klanten in de winkel. 1 klant per 10 vierkante meter om precies te zijn.

Horeca
Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 6.00 en 22.00. Dit betekent dat slagers, bakkers en visspecialisten hun lunchroom weer kunnen openen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Zo is een vaste zitplaats aan tafel verplicht, geldt er een maximum van vier personen aan een tafel en moeten gasten die niet uit één huishouden komen 1,5 meter afstand houden. Op de website van de rijksoverheid staan alle regels.

Alcohol
De verkooptijden van alcohol worden verruimt. Tussen 22.00-6.00 uur mag er geen alcohol verkocht worden. Dit was 20.00-6.00 uur.

Catering
Ook het aantal gasten dat mensen thuis mogen ontvangen wordt verhoogd naar vier. Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers krijgt veel vragen van slagers of het op locatie verzorgen van een barbecue  of catering ook weer mogelijk is. Het antwoord op deze vraag is ja. Vanaf 5 juni is dat weer mogelijk, maar hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste is het aantal personen. Dit is afhankelijk van de locatie, binnen of buiten, en of er doorstroom nodig is. Jijzelf en jouw medewerkers tellen mee in het aantal. Op de website van KNS staat precies uitgelegd waar je rekening mee moet houden. 

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de vakwedstrijden van Slavakto 2022

Slagers kunnen zich inschrijven voor de vakwedstrijden van Slavakto 2022

Op 4 en 5 oktober komt de slagersbranche weer samen voor de Slavakto. De vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van deze slagersvakbeurs. Slagers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de editie van 2023.

Gemiddeld genomen

Gemiddeld genomen

Voor mensen met een wisselend inkomen bestaat er een interessante mogelijkheid om hun inkomen over drie jaar te middelen en zo inkomstenbelasting terug te ontvangen.

Rotsalades

Rotsalades

Zuurkoolstamppot is al sinds mijn jeugd mijn favoriete gerecht. Je kon een klein Meneertje bij het ontbijt niet blijer maken dan met een restantje zuurkool van de avond ervoor. Rechtstreeks uit de koelkast. Liefst met dito koude jus, met van dit witte vetpuntjes erin.