Versoepelingen coronamaatregelen op 5 juni

Openingsplan Stap 3

De regering heeft besloten om op 5 juni de coronamaatregelen te versoepelen. Stap 3 van het openingsplan gaat in. Onder andere musea, theaters en bibliotheken mogen weer open. Wat verandert er voor de bakker, slager, slijter en visspecialist?

De basisregels blijven ook na 5 juni van kracht. Dat betekent handen wassen, 1,5 meter afstand houden, en thuisblijven en testen bij klachten. Ook de mondkapjes regels veranderen niet. Wat verandert er wel?

Openingstijden
Alle winkels mogen weer open volgens hun reguliere openingstijden. Ook koopavonden zijn weer toegestaan.

Aantal klanten
Er mogen weer meer klanten in de winkel. 1 klant per 10 vierkante meter om precies te zijn.

Horeca
Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 6.00 en 22.00. Dit betekent dat slagers, bakkers en visspecialisten hun lunchroom weer kunnen openen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Zo is een vaste zitplaats aan tafel verplicht, geldt er een maximum van vier personen aan een tafel en moeten gasten die niet uit één huishouden komen 1,5 meter afstand houden. Op de website van de rijksoverheid staan alle regels.

Alcohol
De verkooptijden van alcohol worden verruimt. Tussen 22.00-6.00 uur mag er geen alcohol verkocht worden. Dit was 20.00-6.00 uur.

Catering
Ook het aantal gasten dat mensen thuis mogen ontvangen wordt verhoogd naar vier. Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers krijgt veel vragen van slagers of het op locatie verzorgen van een barbecue  of catering ook weer mogelijk is. Het antwoord op deze vraag is ja. Vanaf 5 juni is dat weer mogelijk, maar hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste is het aantal personen. Dit is afhankelijk van de locatie, binnen of buiten, en of er doorstroom nodig is. Jijzelf en jouw medewerkers tellen mee in het aantal. Op de website van KNS staat precies uitgelegd waar je rekening mee moet houden. 

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

In 2022 gaat Omroep Brabant voor de 25e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers en innovatieve worstenbroodbakkers kunnen zich nu inschrijven voor deze jubileumeditie.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”