Verbufa helpt influencer Eke Bosman bij ontwikkeling van eigen snack

Verbufa-1

Influencer Eke Bosman duikt in een nieuw culinair avontuur. De populaire Instagrammer heeft een eigen snack bedacht, maar de ontwikkeling daarvan blijkt lastiger te zijn dan hij van te voren had gedacht. Gelukkig krijgt hij goede hulp van Verbufa.

Als ‘Snackspert’ proeft en recenseert Bosman al jaren de meest uiteenlopende snacks uit binnen- en buitenland. Hij deelt zijn bevindingen met zijn 21,5 duizendvolgers op Instagram. Bosman: ‘Tijdens al dat snacken kwam steeds vaker de vraag in mij naar boven: waarom ga ik zelf niet mijn eigen snack ontwikkelen?’

Verbufa-2-300x169 Eke bedacht een lekkernij op basis van kippenvlees met komijn, gevuld met een barbecuesaus en een paneerlaag. Ook had hij ideeën over de smaak en vorm van de snack. Maar na meerdere mislukte pogingen in zijn eigen keuken, klopt Bosman uiteindelijk aan bij Verbufa. Dit Amersfoortse bedrijf levert machines en installaties voor de voedingsmiddelindustrie en begeleidt de klant tijdens het gehele traject van grondstof tot verpakking.

Bijzondere samenwerking

Verbufa gaat de uitdaging graag aan om de zelfbedachte snack te ontwikkelen. Ron van den Breemer, technisch specialist van Verbufa, en Bosman kijken terug op een bijzondere samenwerking. ‘Met een team van vakspecialisten en voedingstechnologen hebben wij onze expertise en productkennis ingezet om Eke te helpen’, aldus Van den Breemer. Bosman vult enthousiast aan: ‘Ongelofelijk om te zien hoe Verbufa mijn idee zo gemakkelijk van de tekentafel naar het eindproduct heeft gebracht. Het was echt heel cool om met deze specialisten samen te werken!’

Een droom die uitkomt

Verbufa-3-300x169 Het maken van zijn eigen snack is voor Bosman een droom die uitkomt: ‘Wat begon als een grap is werkelijkheid: een krokante snack met saus vanbinnen, precies zoals ik hem lekker vind.’ Mocht Bosman echt tot productie over willen gaan, dan beschikt Verbufa over de meest geavanceerde apparatuur. ‘Onze machines zijn voorzien van de allernieuwste technieken, en halen zeer hoge productieaantallen, tot wel 1000 gevulde snacks per minuut!’, aldus Van den Breemer. Bosman lacht en besluit met een knipoog: ‘Ik ben nog op zoek naar een producent om het op de markt te brengen. Wie interesse heeft, mag me altijd bellen!’

De video’s van het ontwikkelen van ‘de Sneke van Eke’ zijn vanaf 9 mei vier weken lang elke zaterdag online te zien op het Instagram account van @snackspert en op de website, YouTube-, Vimeo- en Instagramaccount van Verbufa.

 

 
Lees ook
Frisse fruitige kipsalade

Frisse fruitige kipsalade

Epos inspireert de slager met recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor een frisse fruitige kipsalade.

Toch als een spin in mijn web

Toch als een spin in mijn web

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Franny van Linschoten en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het slagersvak.

Event NEPLUVI in teken van koken met minder bekende kipdelen

Event NEPLUVI in teken van koken met minder bekende kipdelen

Op 17 november organiseerde NEPLUVI, de Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie, het evenement ‘Kip uit Europa: Vierkantsverwaarding’. De middag stond in het teken van koken met minder bekende delen van de kip en voorbeelden uit keten om te laten zien dat van kip niets verspild wordt.