De Vegetarische Slager opent winkel in Berlijn

15 september 2016

De Vegetarische Slager gaat internationaal. De formule heeft vrijdag 16 september in Berlijn ‘Der Vegetarische Metzger' geopend.

Volgens het bedrijf gaat het om een conceptstore die 24/7 de mogelijkheid biedt om de jongste generatie vegan en vegetarische vleesvervangers te kopen en te nuttigen. De winkel verkoopt niet alleen verpakte producten, maar ook ambachtelijk gesneden vleeswaren, snacks en kleine gerechten.

Winkel Berlijn in Kreuzberg

De doorbraak in Duitsland wordt mogelijk, doordat een familie van ondernemers zich bij De Vegetarische Slager meldde met het verzoek een conceptstore in Berlijn te mogen openen. De winkel is vanaf vrijdag te vinden aan de Bergmannstrasse 1 in de wijk Kreuzberg.

Vegan hoofdstad van de wereld

De Vegetarische Slager heeft op voorhand hoge verwachtingen over het project. ‘Berlijn telt 80.000 inwoners die louter plantaardig eten en wordt wel de vegan hoofdstad van de wereld genoemd’, zegt de formule in een persbericht.

Vegetarische Slager initiatief Jaap Korteweg

De Vegetarische Slager is een initiatief van biologisch akkerbouwer Jaap Korteweg. Hij startte in 2010 de eerste Vegetarische Slagerij ter wereld, aan het Spui in Den Haag. De Vegetarische Slager heeft als ambitie om plantaardige producten te maken die niet van vlees te onderscheiden zijn. In dat kader wordt ook samengewerkt met kennisinstituten als Wageningen Universiteit en TU Delft.

Altijd op de hoogte blijven?