Vegabiefstuk bij AH, Jumbo en Superunie

22 mei 2018

Albert Heijn, Jumbo en Superunie gaan in juni de plantaardige biefstuk van Vivera verkopen.

Tesco verkoopt vanaf vanaf maandag 21 mei als eerste supermarktketen in 400 vestigingen vegabiefstuk, afkomstig van Vivera uit Holten. Dat werd begin deze week bekendgemaakt.

Verschilt per retailer

‘De eerste Nederlandse ketens beginnen in week 25 en 26. De definitieve opname verschilt per retailer’, laat Richard Jansen namens het concern aan Distrifood weten. Het bedrijf verwacht dit jaar miljoenen stuks te produceren.

Ook andere landen in Europa

Vanaf de tweede helft van 2018 gaat Vivera het ‘vlees’ ook in andere landen in Europa verkopen, te beginnen met de Duitse, Franse en Italiaanse markt. Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Dit maakt dat zowel vegetariërs, veganisten en flexitariërs de biefstukjes kunnen consumeren.

[intermezzo:1]

Grote groep vegetariërs

Commercieel manager Gert Jan Gombert van Vivera: ‘Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product. Met de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten profiteren. Geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.’ Op 29 en 30 mei 2018 presenteert Vivera de plantaardige biefstuk op de PLMA-beurs in de RAI.

Altijd op de hoogte blijven?