Varkensvlees centraal in aankomende uitzending Keuringsdienst van waarde

17 mei 2023 Redactie Vleesmagazine Pexels

De uitzending van Keuringsdienst van waarde staat 23 mei in het teken van varkensvlees. De verslaggevers van het Nederlandse consumentenprogramma onderzoeken dit keer de kwaliteit van ham, spek, worst en andere soorten varkensvlees.

Keuringsdienst van waarde wil de kijker inzicht geven in de productie van voedsel en andere consumentenproducten. “Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van Keuringsdienst van waarde nemen de telefoon ter hand en onderzoeken de etiquette van de etiketten, consumeren gulzig reclamespotjes, en zijn nieuwsgierig naar het doodgewone”, aldus het programma.

Varkensvlees

Varkensvlees een belangrijk product voor Nederland. In 2022 werden volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek ruim 17 miljoen varkens geslacht. De Keuringsdienst van waarde onderzoekt de kwaliteit van verschillende soorten varkensvlees. In de uitzending gaan ze onder andere langs bij een grote slachterij en onderzoeken of de geslachte varkens wel gezond zijn.

De uitzending van Keuringsdienst van waarde is op dinsdag 23 mei om 20.23 uur te bekijken op NPO 1.

 

Altijd op de hoogte blijven?