Varkens in Nood: 'Beloning van €3000 voor klokkenluider slachterij'

varkens001_311_IMG_animalrightsP-272x181

Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood roept sinds maandag 27 maart mensen die werken in een slachthuis of daar gewerkt hebben op om misstanden te melden. De Rotterdamse zakenman en dierenvriend Ed Albers zegt een beloning van €3000 toe voor klokkenluiders met gedegen berichten over misstanden in slachterijen.

Varkens in Nood zegt inmiddels al contact te hebben gehad met oud-werknemers van slachterijen die het beeld van de stichting, dat ook in Nederland misstanden in slachterijen voorkomen, bevestigen. 'Helaas durft hiervan nog niemand in de media te komen', aldus de dierenwelzijnsorganisatie.

Moed

Directeur Hans Baaij: 'Het getuigt van moed als mensen uit de school willen klappen en hun verhaal, al dan niet anoniem, voor de media willen doen. We zijn daarom zeer blij dat Ed Albers hier een beloning voor beschikbaar stelt. Hopelijk trekt het mensen over de streep. Vanzelfsprekend zullen we van te voren het realiteitsgehalte van de verhalen goed controleren.'

Melding doen

(Oud-)werknemers en andere betrokkenen van slachterijen die met misstanden bij varkens, herkauwers of pluimvee te maken hebben of hebben gehad, kunnen contact met Varkens in Nood opnemen via e-mailadres info@varkensinnood.nl of telefoonnummer (020) 617 77 57 (tijdens kantooruren). Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Lees ook
Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvingen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

De finalisten voor ‘Het Beste Idee van Varkensland’ zijn bekend. Uit de negentien inzendingen koos de selectiecommissie vijf finalisten. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 9 december 2021. “De wereld om ons heen verandert in rap tempo”, zegt melkveehouder Erik Valk, die is opgegroeid in de varkenshouderij en...