Unilever verkoopt mogelijk diepvriesdivisie Italië

attachment-001_food-image-VLS7737I01

ROTTERDAM - Unilever overweegt om de Italiaanse diepvriesactiviteiten, Findus Italia, te verkopen voor 800 miljoen euro.

ROTTERDAM - Unilever overweegt om de Italiaanse diepvriesactiviteiten, Findus Italia, te verkopen voor 800 miljoen euro.


De Engelse investeringsmaatschappij Permira (eigenaar van diepvriesgroep Birdseye Iglo) lijkt de meeste kans te maken. Dat meldt evmi.nl.


Maar ook Findus Group (eigendom van Lion Capital, waar ook Ad van Geloven zit) zou interesse hebben in een overname.


Permira heeft in 2006 de meeste diepvriesactiviteiten van Unilever al overgenomen, waaronder Iglo, voor zo’n 1,7 miljard euro. Toen bleef Findus Italia als enige diepvriesdivisie van Unilever buiten de verkoop.


Niet verkopen

Unilever wilde de activiteiten in Italië destijds behouden omdat deze geïntegreerd waren in de ijsproductie (met merken als Viennetta, Solero en Cornetto).


Het concern rekende erop de Italiaanse divisie ook nodig te hebben voor de ontwikkeling van diepvriesproducten voor de Amerikaanse markt.


Findus maakt veel Italiaanse kant-en-klaarmaaltijden. De bijdrage van het bedrijf in het jaarresultaat van Unilever (voor rente en belastingen) wordt geschat op 65 tot 70 miljoen euro.


Nieuw r&d-centrum

Eind 2008 heeft Unilever in Italië een nieuw onderzoekscentrum geopend, dat zich vooral toelegt op de ontwikkeling van maaltijdcomponenten en snacks.


Inmiddels is de positie van Unilever op de Italiaanse markt ook zo veel sterker geworden, dat een vertrek uit Italië strategisch gezien minder risico's zou opleveren.


Het voedingsmiddelenconcern heeft nu met Goldman Sachs gesproken om een verkoop voor te bereiden, meldt Reuters.


Unilever, Permira en Lion Capital hebben nog geen commentaar gegeven.


Lees ook:

Unilever stapt toch in biologisch (9 maart 2009)

Lion Capital koopt Ad van Geloven (18 juli 2008)

Unilever zet mes in merken (3 augustus 2007)

Unilever verkoopt diepvriestak aan Permira (28 augustus 2006)


Kijk in ons nieuwoverzicht voor:

Alle berichten over Unilever

Lees ook
Voorlopig akkoord nieuwe cao Unilever

Voorlopig akkoord nieuwe cao Unilever

De 2000 werknemers van Unilever zijn dicht bij een nieuwe cao.De vakbonden bereikten donderdag een voorlopig akkoord over de arbeidsvoorwaarden voor de komende veertien maanden. Dit meldt Distrifood. Loonsverhoging van 2,4 procent Het Unilever-personeel krijgt in die tijd een loonsverhoging van 2,4 procent. Daarnaast krijgen ze een eenmalige uitkering...

Zwanenberg verkoopt vleeswarentak

Zwanenberg verkoopt vleeswarentak

Voedingsmiddelenproducent Zwanenberg Food Group verkoopt het bedrijfsonderdeel dat voorverpakte en ambachtelijke vleeswaren maakt aan zijn Belgische branchegenoot Ter Beke. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de productie van vleesconserven, worst en snacks.Onder de voorgenomen verkoop vallen fabrieken in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer, die samen...

Meer kan ook minder zijn!

Meer kan ook minder zijn!

Bij het opruimen van mijn kantoor kwam ik oude studieschriften tegen. Wat een dilemma. Opruimen kan alleen als je meer doet dan dingen verplaatsen. Weggooien dus. Ik hoor het mijn vrouw nog zeggen.In één van de schriften staat een heel verhaal over menu-engineering. Die hotelschool was zo gek nog niet hoor ik mijzelf hardop denken. Menu-engineering....