Diviande breidt de ‘Passion for Meat’ productenlijn voor de retail uit met een serie producten van Europese herkomst die het Beter Leven keurmerk dragen. De tien nieuwe producten komen uit het vriesvers vleesassortiment. Diviande zag de omzet  in deze categorie afgelopen jaar stijgen.

Diviande is een internationale producent en verpakker van hoogwaardig diepvriesvlees, vers voorverpakt vlees en vleesvervangers. Marion Huisman, directeur Diviande: “De vraag naar transparantie over dierenwelzijn en oorsprong van vlees stijgt nog steeds bij consumenten. Een keurmerk als Beter Leven helpt om daar duidelijkheid op te geven.”

Assortimentsuitbreiding

De assortimentsuitbreiding bestaat uit kip-, varken- en rundvleesproducten; van burgers en kipreepjes tot aan biefstuk. Aangezien het assortiment vriesvers is, draagt dit ook een positief steentje bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Daarnaast zijn de verpakkingen volledig recyclebaar.

Omzet

Kijkend naar Nielsen Retail Data heeft de categorie diepvries vlees in Nederland in het afgelopen jaar 6,6 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het jaar ervoor. Als alleen de online verkoop van deze categorie in ogenschouw genomen wordt, is over dezelfde periode een omzetgroei van 49 procent waarneembaar, aldus Diviande.

Altijd op de hoogte blijven?