Training effectief communiceren van Team Agro NL

1 februari 2022 Lauren Scheurwater

Team Agro NL organiseert samen met Joyce Boerkoel avondvullende workshops voor boeren die in gesprekken met burgers gastvrij en positief willen overkomen. De training heet Coole boeren, en is gericht op boeren, tuinders en vissers.

Boeren, tuinders en vissen zijn trots op wat zij produceren, met passie voor gewassen en liefde voor hun dieren. Ze delen dit graag met de burgers, buren, toeristen en sociale media, maar de communicatie verloopt niet altijd soepel. Dat komt onder andere door onbegrip, misverstanden en valse aannames. Het lukt agrariërs niet altijd hun eigen verhaal te vertellen en ze raken verwikkeld in een discussie die strandt in een negatieve sfeer. Of ze schieten in de verdediging waardoor de relatie verstoord wordt.

Training Coole boeren

Tijdens de training krijgen cursisten inzicht in hoe ze overkomen op burgers en handige tips om dit te verbeteren. Er komt aan bod hoe agrariërs zich gastvrij kunnen opstellen en hoe iemand zich helder en positief bij de gesprekspartner uitdrukt. De agrariërs passen dit ook in praktijk toe onder begeleiding van deskundige Joyce Boerkoel.

Aanmelden

Op de website van Team Agro NL zijn voorbeeldsituaties op video te zien. Hier kunnen agrariërs zich ook inschrijven via het digitale aanmeldformulier. In verschillende regio’s in Nederland vinden de trainingen in de loop van 2022 plaats, afhankelijk van waar de belangstellenden zich aan melden. Er zijn kosten aan de cursus verbonden en de training is eveneens beschikbaar voor groepen en organisaties.

Team Agro NL

Team Agro Nl wie staat voor verbinding tussen boer en burgers en openheid over het echte boerenwerk. Binnen deze organisatie hebben de boerenambassadeurs als Nederlandse voedsel- en bloemenmakers de krachten gebundeld voor een krachtige sectorpromotie.

Altijd op de hoogte blijven?