Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

4 september 2018

Topslager Peter van Berkel startte in 2014 met zijn slagerij in winkelcentrum Lindenburg aan de rand van Roosendaal. In vier jaar tijd wist de slager zijn omzet ruimschoots te verdubbelden. Het leveren van kwaliteit en aandacht voor de klant speelde hierbij een belangrijke rol.

Topslager Peter van Berkel

De slagerij van Van Berkel is aangesloten bij de topslager-formule. Een bewuste keuze. Van Berkel vindt het fijn dat hij veel service krijgt voor redelijke prijs en veel vrijheid heeft. Van Berkel: “Ik mag maken wat ik wil en presenteren hoe ik het wil.” Vrijwel alle producten in de winkel maakt hij zelf. Zijn specialiteit is grillworst, andere toppers zijn gebakken ‘snackspek’, de gekookte worst en een aantal zelfgemaakte hammen zijn gewild.

Tijd nemen voor klanten

Van Berkel vindt naast kwaliteit, belangstelling voor de klant net zo belangrijk. Hij wil dat zijn team de tijd neemt voor de klant. Zelf trekt hij soms wel 20 minuten uit voor een klant. Het personeel is op de hoogte van het wel en wee van de klant. “Als iemand hier zegt dat hij naar het ziekenhuis moet, dan vragen wij de eerstvolgende keer hoe het met hem is en hoe het geweest is" geeft hij als voorbeeld. "Mensen voelen zich hier thuis en ze gaan met goede producten en een goed gevoel weer weg.”

Deze aanpak werpt zijn vruchten af. In 2014 startte hij met ongeveer 350 vaste klanten. "Inmiddels heb ik wekelijks zo’n zeshonderd klanten, en de besteding per klant ligt ook een aantal euro’s hoger", vertelt Van Berkel.

Visspecialist Van Berkel

Van Berkel beperkt zich niet tot de slagerij. Vorig jaar opende hij een viswinkel in de vrijgekomen ruimte tegenover zijn slagerij. Onder leiding van David Blott verkoopt Visspecialist Van Berkel kwaliteit en service op hetzelfde niveau als de slager.

Meer weten over de slagerij en viswinkel van Peter van Berkel? Lees dan het complete artikel in Vlees+, editie 4-2018. Nog geen abonnee? Bestel dan nu twee gratis proefexemplaren van Vlees+.

Altijd op de hoogte blijven?