Thuisbezorgd.nl wil helft maaltijden bezorgen met elektrisch vervoer

23 juni 2017

Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland ‘groen’ te bezorgen. Het gaat om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.

Restaurants die zijn aangesloten bij Thuisbezorgd.nl kunnen benzine-brommers tegen gunstige voorwaarden vervangen door elektrische fietsen en/of elektrische scooters.

20.000 voertuigen in NL

In Nederland zijn er ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In Nederland alleen gaat dit dus al om zo’n 20.000 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.

jitsegroen-272x157 Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl

In 2016 verving Thuisbezorgd.nl alle vervoersmiddelen van haar eigen bezorgdienst door elektrische fietsen, hetgeen vooral in de grote steden in het straatbeeld is te zien.

Het bedrijf streeft ernaar binnen twee jaar op zijn minst de helft van de ‘bezorgbewegingen’ in Nederland uit te laten voeren met milieuvriendelijke transportmiddelen. Dit heeft daarom tevens invloed op bestellingen die niet via het platform worden geplaatst, aangezien ook deze, voornamelijk telefonische, bestellingen op elektrische fietsen zullen worden bezorgd.

Groener Nederland

Directeur Jitse Groen: ‘We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van Nederland. Wij geloven bovendien dat een neveneffect zal zijn dat de binnensteden stiller en veiliger zullen worden.’

Thuisbezorgd.nl verwerkte in Nederland gedurende de eerste zes maanden van 2016 gemiddeld meer dan 1,6 miljoen bestellingen per maand.

Altijd op de hoogte blijven?