Succesvolle slagerij Edward Wageveld is blij met inspiratie van Epos

20 februari 2024 Xandra Veltman Gerrit de Heus
Edward Wageveld heeft een reputatie hoog te houden. De Zuid-Hollandse slager staat bekend om smaakvolle, kwaliteitsproducten die ook nog eens betaalbaar zijn. Daarom moet hij blindelings kunnen vertrouwen op de service en kwaliteit van leveranciers. “Epos begrijpt dat.”

Ik zei nog zo tegen m’n zoon: ‘doe het niet!’ Het is hier snoeihard werken”, lacht Edward Wageveld, trotse eigenaar van de gelijknamige slagerij in Oostvoorne. “Maar Leon heeft er gewoon zin in. Mijn vrouw Janny en ik zijn blij dat we dit nu samen voortzetten en hij later het stokje overneemt. We hebben een prachtbedrijf en een prachtig vak.” 

Zeventien jaar geleden nam Edward zelf deze slagerij over. “Dat is een hele fijne beslissing geweest. Oostvoorne heeft zo’n achtduizend inwoners en trekt veel toeristen. Al die mensen, plus werknemers aan deze rand van de Maasvlakte en mensen uit de regio, weten ons te vinden.” Het assortiment is dan ook enorm gevarieerd.

Epos zet alles op zijn kop! 
Koop 4 marinades en krijg er 1 gratis. De keuze is reuze. Ga naar de website of neem contact op met jouw rayonmanager.

Veel draait om de drie K’s: Kwaliteit, Klantvriendelijkheid en ruime Keuze. En wat niet is uitgestald in de twaalf meter lange toonbank is te bestellen. Ook het verkoopmeubel met kant-en-klare maaltijden is populair. Edward: “Maaltijden vormen ongeveer een derde deel van onze omzet. De top drie: andijviestamppot met spekjes en een bal gehakt, zuurkool en alle bami- en nasigerechten. Maar vergeet ook onze vleeswaren en vooral de grilltoppers niet.”

Wielerronde
Al dertig jaar wordt een wielerronde in Oostvoorne georganiseerd, compleet met bekende toerrijders, podia en artiesten. Een dorpsfeest waar duizenden mensen op afkomen. Start en finish zijn op het dorpsplein waar ook slagerij Wageveld gevestigd is, vertelt Edward enthousiast. “Dan hebben we een kraam met broodjes, saté en ander lekkers. Dat vliegt weg. Vorig jaar kwam Martin met de ludieke Epos foodtruck. Hij maakte wraps met rosbief en nog meer verrassende hapjes. Een grote hulp en een enorm succes, en het leverde weer nieuwe gerechten op.”

De genoemde drie K’s ervaart Edward ook in de support van Epos en Epos’ rayonmanager Martin Hoogvliet. “Daar ben ik heel blij mee. Ons team bestaat uit zestien mensen en als je zoveel massa produceert als wij, moet je op je leveranciers kunnen rekenen. Ik ben een fan van Epos maaltijdsauzen. Voorbeeld: de Epos babi-pangangsaus en de ketjapsaus dragen absoluut bij aan de populariteit van onze rijst- en bamigerechten en de barbecues. In alle smaken en stijlen heeft Epos producten en merken van mijn gading zoals bijvoorbeeld Lisimo. Dat zijn mooie mediterrane smaken zoals koelverse pesto’s, tapenades, aioli’s en sauzen van verse kruiden. Daarnaast verwerk ik veel Bieze Deli maar ook Jebo en Neven. Martin komt regelmatig aanwaaien met ideeën en recepten die we dan uitproberen. En als ik hem bel heb ik in de kortste tijd antwoord.”

Veeleisende klanten

Slagerij Edward Wageveld en Epos in keuken (© Gerrit de Heus)

Bedrijven en particulieren weten Wageveld ook te vinden voor de catering. Hij staat domweg goed bekend. Reclame is overbodig, zegt Edward: “Bij een feestje van dertig mensen staan 28 potentiële klanten. Het balletje rolt vanzelf, je moet alleen goede spullen leveren. We hebben veeleisende klanten en verkopen overwegend rundvlees van Van Wijck uit Hoek, varkensvlees van Duroc en scharrelkip. We verwerken dit vlees ook in onze maaltijden en natuurlijk in onze worstmakerij. Maar naast kwaliteit en smaak is betaalbaarheid belangrijk. Daarom heb ik ‘de Keurslager’ niet mee overgenomen destijds. Het is een uitstekende brancheorganisatie maar hier associeert men het teveel met ‘duur’. En je kunt heel succesvol onder eigen naam werken; het betekent wel dat ik volledig moet kunnen bouwen op de afspraken en de kwaliteit van mijn leveranciers. Mensen als Martin Hoogvliet beseffen dat.” 

Epos logo klein Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?