Theo Beerens wint Gouden Slagersring

6 oktober 2022 Mirjam van Rijn

Met de ludieke naam ‘Hou je Waf(f)el’ won slager Theo Beerens uit Eindhoven de Gouden Slagersring. Deze prestigieuze prijs werd woensdag voor de 47e keer uitgereikt, aan de slager die het meest innovatieve idee instuurde.

Met 'Hou je Waf(f)el’ wordt een nieuwe invulling gegeven aan een traditioneel product. De jury ziet kansen voor dit nieuwe slagersproduct. Marian Lemsom, directeur van KNS en barbecuegoeroe Jord Althuizen reikten de ring uit op 5 oktober tijdens de slagersvakbeurs Slavakto in Utrecht.

Theo Beerens is eigenaar van Slagerij Beerens in Eindhoven. Theo zei trots over zijn winnende product: "De combinatie van vorm en smaak maken het tot een gouden product." Op de vraag of hij nog iemand wilde bedanken antwoordde hij geëmotioneerd: “Ik heb Jan van Dun ooit beloofd om de slagersring te winnen. Hij was mijn inspiratie, en motiveerde mij om mee te doen met dit soort wedstrijden.”

De Hou je Waf(f)el van Theo Beerens is een worstproduct dat wordt gegaard in een wafelijzer dat daarmee ook de vorm bepaalt. Hiervoor zijn verschillende worstsoorten geschikt, zoals de basis van grillworst, barbecueworst, boterhamworst of curryworst.

Ad Bergwerffprijs voor Niels Visschedijk

Bij de jeugd won Niels Visschedijk met zijn innovatieve 'Hy-dro worst'. Het product is een hybride droge worst, die bestaat uit een combinatie van varkensvlees en oesterzwamsteeltjes. Niels nam de prijs in ontvangst van oud KNS-voorzitter Ad Bergwerff, naar wie de prijs is vernoemd. Bergwerff zette zich tijdens zijn voorzitterschap altijd in voor behoud van het ambacht en het enthousiasmeren van jongeren voor het slagersvak.

Niels zei na afloop “Ik vond het enorm leuk om dit product te bedenken en ontwikkelen en ben heel blij met deze prijs. Ik roep alle jonge slagers op om de volgende editie mee te doen met deze wedstrijd.” Niels Visschedijk is medewerker in slagerij Visschedijk, de slagerij van zijn vader Jan.

Overige finalisten

De overige finalisten van de Gouden Slagersring zijn Leon Hermanns met het product ‘Neer’s Rundje’, Wim Koelewijn, met twee producten: ‘Partybroodje Grillworst’ en de ‘Carpaccio bitterba’, en Ron de Kwant met zijn ‘Butchers butter’

De andere finalist bij de jeugd is Rutger Nijkamp, die zijn product ‘Vulkaantjes’ instuurde.

Gouden Slagersring vakwedstrijd

Vernieuwingen in de slagersbranche worden aangewakkerd door vakwedstrijden. Dit jaar is er na vier jaar een doorstart gekomen van de wedstrijd om de Gouden Slagersring. Ambachtelijke slagers presenteren in deze wedstrijd hun innovatieve producten aan een deskundige jury, waarna de winnaar van de Gouden Slagersring wordt uitgeroepen. Productinzendingen bij de Gouden Slagersring moeten nieuw en innovatief zijn en uit minimaal 30% vlees bestaan. KNS heeft, in samenwerking met het Broederschap van de Gouden Slagersring en SVO-vakopleiding food, de wedstrijd weer nieuw leven ingeblazen.

Altijd op de hoogte blijven?