Slagerij van Tilburg wint voor de tweede keer de Spareribs Trophy

30 maart 2023 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht is de winnaar van de Spareribs Trophy 2023. “We mogen ons nu voor de tweede keer de winnaar van deze vakwedstrijd noemen”, reageert slager John van Tilburg. “Dit is geweldig! Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product.”

Dinsdag 28 maart vond tijdens het KNS-slagersevent ‘De slager – het schaap met vijf poten’ de prijsuitreiking voor de Spareribs Trophy plaats. Slager John van Tilburg nam de Spareribs Trophy in bij zijn van vele collega’s de prijs in ontvangst. De slager won deze vakwedstrijd eerder in 2018. Volgens de jury hebben de spareribs van Van Tilburg “de juiste snit, zijn zeer goed op smaak en perfect gegrild. Een prachtige combinatie van passie en vakmanschap.”

Nummers 2 en 3

De tweede plaats ging naar Keurslager Muilwijk uit Ameide, de afgelopen jaren regelmatig in de top 10 stond. “Yes!!!! Bij de landelijke Spareribs wedstrijd zijn we tweede geworden van Nederland. Weer een resultaat waar we ontzettend trots op zijn”, reageert de slager op Facebook.

Keurslager Beverdam uit Rijssen won – evenals in 2021 – de derde prijs. “Onze spareribs zijn opnieuw bekroond tot derde van Nederland!”, schrijft de slager op Facebook. “Wat zijn wij onwijs trots op ons team en dit prachtige product!”

Keuring Spareribs Trophy

Ongeveer tachtig slagers deden mee aan deze wedstrijd. De vakjury kwam op 1 maart bijeen en beoordeelde alle ingezonden spareribs geur, smaak, samenstelling en bewerking. Dit gebeurde onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury van deze editie bestond uit: branche erkende meesterslager Peter van der Geest, slager William Hermanussen (winnaar 2022) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Swen Denekamp en Simon Kuijper.

“Het niveau van deze editie lag heel hoog”, zegt de jury over de keuring. “Het was een flinke uitdaging om de top 10 te bepalen. Niet alleen chapeau voor de genomineerden, maar zeker ook voor de andere deelnemers.”

Overige finalisten

De overige finalisten die in willekeurige volgorde een eervolle vermelding ontvingen zijn:

  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd
  • Maros Goes uit Goes
  • Uw slager Bennie Ekkel uit Den Ham
  • Keurslager Biermann – van den Eijnden uit Oostrum
  • Keurslager de Jong uit Gilze
  • Keurslager Ron de Kwant uit Hank
  • Slagerij Swolfs – Martens uit Goirle

KNS-vakwedstrijden

De Spareribs Trophy is een van de vakwedstrijden die KNS organiseert. Eerder dit jaar vond de Grote Grillworsttest plaats, die voor de derde keer werd gewonnen door Keurslager Braamskamp. Later dit jaar organiseert KNS de Lekkerste Bal Gehakt plaats. De innovatiewedstrijd Gouden Slagersring is ook een van de KNS-vakwedstrijden. Theo Beerens won de Gouden Slagersring in 2022 met 'Hou je Waf(f)el'. 

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?