Team Int. Young Butchers' Competition 2018 bekend

5 september 2017

Wessel Starink en Kevin van der Veen gaan volgend jaar strijden om de Europese titel tijdens de International Young Butchers’ Competition 2018. De International Young Butchers’ Competition vindt plaats op 27 en 28 februari 2018 in Parijs, Frankrijk. Dat heeft de KNS bekendgemaakt na het Nederlands Kampioenschap bij SVO op 4 september.

Op de SVO-locatie Houten streden vijf jonge slagers om de eer. De wedstrijd bestond uit vier opdrachten:  afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Na een spannende wedstrijd is Kevin van der Veen Nederlands kampioen geworden en vormt samen met Wessel Starink, reserve-kandidaat 2017, het Nederlands team. Benjamin van Hoven werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2019. Fred Karremans, voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak in zijn korte speech vol vertrouwen over de ontwikkeling van het ambacht en de bijbehorende vaardigheden van de kandidaten in de aanloop naar de wedstrijd.

Nederlandse team 2018

Het Nederlandse team bestaat dus uit Wessel Starink en Kevin van der Veen. Wessel werkt bij Keurslager Boenders in Eibergen. Kevin werkt bij Slagerij Nederhoed in Leek. Wessel gaat de opleiding Bedrijfsleider Vers starten (SVO Zwolle) en ook Kevin volgt deze opleiding (SVO Groningen). Benjamin werkt bij Gelderblom Rotterdam Hillegersberg en volgt de opleiding Slager (SVO Rijswijk).

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers goed voor op de komend wedstrijd. Het team volgt tot februari 2018 een intensief trainingsprogramma om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

De afgelopen jaren bleek het Nederlands team zeer succesvol bij deze internationale vakwedstrijd voor jonge slagers met diverse titels en tweede en derde plaatsen.

International Young Butchers’ Competition 2018

Dit jaar wordt de International Young Butchers’ Competition (IYBC) gehouden in Parijs waar diverse landenteams strijden om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC).

Wedstrijdonderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Altijd op de hoogte blijven?