De Streekboer breidt uit naar Groningen

1 december 2016

De Streekboer opent in Groningen. Via het online platform van destreekboer.nl kunnen producten direct van boeren uit de omgeving worden besteld. Elke donderdag komen de vijftien deelnemende Streekboeren uit het Ommeland naar Bie de Buuf aan de Paradijsvogelstraat 10. Daar kunnen klanten tussen half 4 en half 7 de bestelde producten uit handen van de boeren ophalen.

Succes

Na het succes in Friesland werd het voor De Streekboer tijd om voet aan wal te zetten in Groningen. De Streekboer is in de zomer van 2015 begonnen in Nieuwehorne, vlakbij Heerenveen. Hier boden een tiental boeren wekelijks hun producten aan. Inmiddels zijn er in Friesland 15 plekken waar wekelijks versproducten uit de streek kunnen worden afgehaald en zijn er meer dan zestig Friese boeren aangesloten. De criteria voor het leveren van producten zijn dat de Streekboer niet meer dan 50 kilometer van een afhaalpunt woont en dat minimaal 50% van de massa van het product uit de streek komt.

Vlees, vis, zuivel, groente, fruit, brood

Voor Streekboer Groningen zijn vijftien nieuwe boeren aangetrokken. Sommige boeren zijn biologisch(-dynamisch) gecertificeerd, anderen niet. Er is gepoogd een zo compleet mogelijk assortiment te verkrijgen. Zo biedt Waddenmax uit Hornhuizen zuivel dat op het eigen bedrijf gemaakt wordt, Bakkerij Peters uit Leens brood gemaakt met lokale granen en Waddenvarkens uit Uithuizermeeden bofkippen en –varkens. Ook zijn er verschillende groenteleveranciers. Goede Vissers Jan en Barbara van ’t Ailand uit Lauwersoog maken het assortiment met vis compleet.

Bestellen

Donderdag 8 december vindt de feestelijke opening van Streekboer Groningen plaats tussen half 4 en half 6, producten afhalen kan dan nog tot half 7. Bestellen kan via www.destreekboer.nl/groningen

Altijd op de hoogte blijven?