Stork Food Systems voor Marel na overname

13 augustus 2012 Tom van der Meer

NAARDEN - De Britse investeerder Candover neemt Stork over. Na de overname wordt de divisie Food Systems verkocht aan de IJslandse grootaandeelhouder Marel.

NAARDEN - De Britse investeerder Candover neemt Stork over. Na de overname wordt de divisie Food Systems verkocht aan de IJslandse grootaandeelhouder Marel.


De verkoopprijs van dit onderdeel, dat machines maakt voor de voedselverwerkende industrie, is ongeveer 415 miljoen euro. Dat hebben Candover en Stork bekendgemaakt.


Marel geïnteresseerd

Marel liet in de afgelopen twee jaar meermalen weten geïnteresseerd te zijn in de overname van Food Systems.


Na de verkoop van dit onderdeel zal Stork onder de vleugels van Candover verdergaan met luchtvaart en technische dienstverlening.


Candover biedt nu 48,40 euro per aandeel Stork, ofwel 1,5 miljard euro in totaal.


In september trokken de Britten nog een bod van 47 euro per aandeel in. Candover kon niet aan de noodzakelijke 65 procent van de aandelen Stork komen, omdat de IJslandse investeerder LME (moeder van Marel) dwarslag.


Goede toekomst

Jan Kalff, oud-bestuursvoorzitter van ABN Amro en president-commissaris van Stork, is verheugd. 'Aandeelhouders krijgen een eerlijke prijs. Food Systems kan uitzien naar een goede toekomst met Marel, terwijl Candover Stork naar de volgende fase in zijn ontwikkeling zal brengen', zegt hij tegen ANP.


Bij Stork werken in Nederland circa 8.000 mensen. Bij de verkoop van Food Systems, met vestigingen in Boxmeer, Oss en Amsterdam, zijn ruim 1.000 werknemers betrokken.Lees ook:

Stork-werknemers staken (21 september 2007)


Candover trekt bod Stork in (17 september 2007)


Formeel bod Candover op Stork (10 augustus 2007) 


Marel dreigt overname Stork te frustreren (2 juli 2007)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Stork

Alle berichten over Marel

Alle berichten over acties

Altijd op de hoogte blijven?